AZ legt Vonk vast

Gepubliceerd op 10 juli 18, 10:08
ZAANSTAD- Michel Vonk heeft zijn terugkeer bij AZ bekrachtigd. De 49-jarige oefenmeester kwam eerder al tot een mondeling akkoord en tekende maandag een contract tot medio 2020. Vonk krijgt samen met Koen Stam de leiding over Jong AZ.

Vonk kwam als speler uit voor onder meer AZ, FC Dordrecht en MVV. In Engeland speelde hij voor Manchester City, Oldham Athletic en Sheffield United. Als trainer stond hij voor de groep bij Jong AZ, Sparta, Telstar en meest recent als assistent bij sc Heerenveen.

Vonk: ‘Blij terug te zijn’
“Ik ben enorm blij terug te zijn bij AZ”, zegt Vonk. “Ik werkte hier eerder van 2007 tot 2011 en in de jaren waarin ik weg was, heeft AZ duidelijk enorme stappen gemaakt. De club streeft ook na om dat te blijven doen en dat is een mentaliteit die bij mij past. De reden dat ik nu bij Jong AZ aan de slag ga, is dat ik graag jonge spelers help in het maken van hun laatste stap naar het eerste elftal. Het is heel mooi dat AZ mij weer die kans geeft en ik kijk ernaar uit dat samen met Koen te gaan doen.”

Brandenburg: ‘Ervaring Vonk heel waardevol’
Ook Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg is enthousiast: “Ik ben blij dat we Michel Vonk aan ons hebben weten te binden. In het verleden heb ik al met Michel gewerkt en hij is niet alleen een fijne collega, maar bovenal iemand met de kwaliteiten waarmee onze talenten de laatste stap naar AZ 1 kunnen zetten. Daarvan ben ik overtuigd. Afgelopen jaren heeft Michel veel ervaring opgedaan in de Eredivisie en de Jupiler League. Ook dat is heel waardevol voor zowel onze spelers als de AZ Jeugdopleiding in zijn geheel.”