AZ legt Weghorst vast

Gepubliceerd op 06 juli 16, 16:30
ALKMAAR- AZ heeft woensdag Wout Weghorst van Heracles Almelo gecontracteerd. De 23-jarige aanvaller tekende in Alkmaar een contract tot 2020 met een optie voor nog een jaar. In Almelo had Weghorst nog een verbintenis tot 2017.

Weghorst debuteerde in het seizoen 2012-2013 in het betaald voetbal voor FC Emmen. Na twee seizoenen (62 competitiewedstrijden, 19 doelpunten) maakte de Bornenaar de overstap naar Heracles Almelo. Voor de Heraclieden kwam hij in twee seizoenen tot 68 competitiewedstrijden waarin hij 22 doelpunten maakte. Weghorst kwam één keer in actie voor Jong Oranje. Tegen Jong Portugal was hij gelijk trefzeker.

Huiberts: ‘Echte winnaar’
“Wout is een centrumspits van wie wij denken dat er nog veel rek in zit”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Afgelopen seizoen heeft hij bij Heracles Almelo bewezen dat hij doelpunten kan maken. Wout is balvast, goed met de rug naar de goal en mede door zijn lengte een goede kopper. Buiten zijn voetbalkwaliteiten is hij een echte winnaar. Je zie aan alles dat hij het maximale eruit wil halen.”

Weghorst: ‘Genoeg te verbeteren’
“Uit dit contract spreekt veel vertrouwen, dat is fijn”, reageert Weghorst. “Er is aan mij nog genoeg te verbeteren en dat is waarom ik voor AZ heb gekozen. Ik denk dat ik hier op de juiste plek ben om me maximaal te ontwikkelen en dat is wat ik heel graag doe als voetballer en als mens. En uiteindelijk ben ik spits en een spits moet inderdaad één belangrijk ding doen en dat is scoren.”

Foto's Ed van de Pol / www.edvandepol.nl