AZ mondeling akkoord met Boadu

Gepubliceerd op 05 mei 17, 10:35
ALKMAAR- AZ en Myron Boadu hebben een mondeling akkoord bereikt over een contract tot 2020. De 16-jarige aanvaller zet zijn handtekening zodra hij terug is van het EK in Kroatië met Oranje Onder 17. Boadu zal vanaf komende zomer deel uitmaken van de A-selectie.

Boadu speelt sinds z’n twaalfde in de AZ Jeugdopleiding. Tijdens de winterstop maakte de Amsterdammer op het trainingskamp in Spanje voor het eerst deel uit van de selectie van John van den Brom.

Jongste doelpuntenmaker
In het thuisduel van Jong AZ met Excelsior Maassluis opende Boadu de score waarmee hij met 15 jaar en 233 dagen de jongste doelpuntenmaker ooit van de Tweede Divisie werd. De talentvolle aanvaller kwam dit seizoen tot negen duels voor de Alkmaarse beloften en scoorde daarin zesmaal. 

Huiberts: ‘Alle eigenschappen om topspits te worden’
“Myron heeft alle eigenschappen om een topspits te worden”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Hij is tweebenig, fysiek sterk, snel en doelgericht. We zijn er blij mee dat hij heeft gekozen voor een langer verblijf bij AZ. Het is bijzonder dat Myron dit seizoen zo jong als hij is al heeft laten zien mee te kunnen in Jong AZ, maar ook tijdens het winterse trainingskamp van onze A-selectie toonde hij aan zich op dit niveau te kunnen meten met de rest.”

 Boadu: ‘Zo snel mogelijk debuteren’
“Ik ben blij met mijn eerste contract bij AZ”, reageert Boadu. “In de wedstrijden die ik voor Jong AZ heb gespeeld, heb ik denk ik een goede indruk gemaakt. Mijn hoogtepunt van het seizoen was dat ik in de winterstop mee mocht op trainingskamp, waar ik mezelf kon laten zien aan de hoofdtrainer. Volgend jaar maak ik deel uit van de A-selectie. Ik ga m’n best doen om zo snel mogelijk m’n debuut in het eerste elftal te maken.”