AZ - NEC verplaatst naar 1 september

Gepubliceerd op 15 augustus 22, 16:58

ALKMAAR- Het Eredivisie-duel AZ - NEC Nijmegen is verplaatst naar donderdag 1 september (21:00 uur). De datum is gewijzigd vanwege de Play-off-wedstrijden van AZ in de UEFA Europa Conference League. Oorspronkelijk stond het duel gepland voor zondag 21 augustus (14:30 uur). 

De KNVB biedt clubs de mogelijkheid bij het behalen van Europese play-off-ronde een tussenliggende Eredivisie-wedstrijd te verplaatsen. Dit in het belang van het Nederlandse voetbal en met oog op de coëfficiëntenranglijst.

Zo optimaal mogelijk
AZ maakt - net als FC Twente en PSV - hiervan gebruik. Dit voor een zo optimaal mogelijke voorbereiding op het beslissende tweeluik met Gil Vicente FC om een een ticket voor de groepsfase van de Conference League. 

Druk schema
Door AZ's drukke wedstrijdschema is er geen ander moment beschikbaar dan donderdag 1 september. Dit ook door het WK in november en december. De reeds gekochte kaarten voor AZ - NEC blijven geldig. 

Gil Vicente
AZ maakt zich op voor een tweeluik met het Portugese Gil Vicente FC. De Alkmaarders beginnen met een thuisduel op 18 augustus (21:00 uur), donderdag 25 augustus is de return in Portugal (21:00 uur Nederlandse tijd).