AZ neemt Adu op proef

Gepubliceerd op 06 juli 14, 18:45
ALKMAAR- AZ heeft per maandag de Amerikaanse middenvelder Freddy Adu op proef. De 25-jarige linkspoot krijgt in Alkmaar de kans om een contract te verdienen. Adu is 17-voudig Amerikaans international en is momenteel clubloos na zijn vertrek bij het Braziliaanse Bahia.

Adu gold in Amerika al op jonge leeftijd als een zeer groot talent. Als 14-jarige maakte hij bij DC United zijn profdebuut in de Major League Soccer. Na zijn periode in Washington zwierf de jongeling langs Real Salt Lake (VS), Benfica (Por), AS Monaco (Fra), Belenenses (Por), Aris (Gri), Rizespor (Tur), Philadelphia Union (VS) en EC Bahia (Bra). Tot een échte doorbraak in het topvoetbal kwam het vooralsnog niet.

Altidore
Adu is één van de weinige voetballers die op drie WK’s Onder 20 actief was. Hij is tevens de enige speler die zowel op het WK Onder 17 als op het WK Onder 20 een hattrick produceerde. Adu heeft een band met oud-AZ’er Jozy Altidore, met wie hij in veel Amerikaanse jeugdteams speelde. Zo was hij in op het WK Onder 20 in 2007 de aangever van beide doelpunten van Altidore tijdens de 2-1 zege op Brazilië.