AZ Netwerk Familiedag 2018 in beeld

Gepubliceerd op 01 oktober 18, 14:51
ALKMAAR- Ook dit jaar heeft AZ weer een Netwerk Familiedag georganiseerd. AZ Media was zondag bij het evenement aanwezig en legde het rijk gevulde programma rondom AZ - PEC Zwolle vast in een (foto)verslag.

Rond twaalf uur 's middags ging het hek van het trainingsveld voor het AFAS Stadion open. Leden van het AZ Netwerk konden zich met hun kinderen melden bij de ingang. Mascottes Herry & Berry waren er natuurlijk bij om iedereen feestelijk te ontvangen.

Groepsfoto
Jeugdtrainer Dennis Zwagerman opende het evenement met een kort openingswoord. Vervolgens werden de ouders naar de tribune van het trainingsveld geleid en mochten de kinderen zich opstellen voor een groepsfoto met de mascottes van AZ.

Voetbalclinic
De clinic begon met een warming-up, waarna de groep werd verdeeld in vijf teams, gebaseerd op leeftijd. Er mochten namelijk kinderen tussen de vijf en zestien jaar mochten meedoen.

Certificaat
Er waren vijf uitdagende oefeningen uitgezet, waaronder gatenschieten op doel, een techniek-oefening en een één-tegen-één-veldje. Nadat elk groepje alle vijf de oefeningen had afgerond, verzamelden alle kinderen zich weer bij de jeugdtrainer om hun welverdiende certificaat in ontvangst te nemen. Met een AZ-lunchpakket op zak gingen de kinderen met hun ouders richting de Kees Kist Lounge, om vanaf de Business Seats te kunnen genieten van de wedstrijd tussen AZ en PEC Zwolle.

Meet & Greet
Na de wedstrijd kon men in de receptie een potje FIFA 2019 spelen met AZ’s eSpoter Aristote. Vervolgens konden de kinderen plaatsnemen in een gereserveerd deel van Grand Café Van Gaal, waar Oussama Idrissi en Ron Vlaar klaar zaten voor een Meet & Greet. Er werden mooie foto’s gemaakt en heel veel handtekeningen uitgedeeld.

Foto's: Ed van de Pol / AZ Media