AZ Onder 16 onderuit in Utrecht

AZ Onder 16 onderuit in Utrecht

Gepubliceerd op 16 november 19, 16:14

UTRECHT- AZ Onder 16 leed zaterdag een nipte nederlaag bij FC Utrecht. De ploeg van trainer Gijs Luirink speelde een ondermaatse wedstrijd en verloor op Sportcomplex Zoudenbalch met 1-0.

De Domstedelingen kwamen na vijf minuten al op voorsprong, toen een 'mislukte' voorzet pardoes binnen viel bij de tweede paal. Dat het daarna niet lukte om de achterstand te repareren, lag vooral aan het spel van de bezoekers. Geen moment slaagde de ploeg erin het gebruikelijke niveau aan te tikken.

Luirink: 'Matige wedstrijd'
"Dit was een heel matige wedstrijd van onze kant", oordeelde Luirink. "Vanaf moment één zaten wij al niet goed in de wedstrijd, wat vooral zichtbaar was in het spel aan de bal in het aanvallen. We speelden in een laag tempo, gaven ballen niet in de loop mee en ik zag een hoop verkeerde aannames. Veel spelers presteerden onder hun niveau." 

Teleurstellend
De trainer zag ook dat het herkennen van de vrije man moeizaam verliep en zijn ploeg nauwelijks kansen creëerde. "Achterin gaven we weinig weg en in die zin kun je dit een gelukkige zege voor Utrecht noemen, maar wij maakten daar ook zeker geen aanspraak op. Dit was een zeer teleurstellende middag en dat hebben we volledig aan onszelf te wijten."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht Onder 16 - AZ Onder 16 1-0 (1-0)

Scoreverloop: 6. FC Utrecht 1-0.

Wedstrijd

1
Landelijke Onder 16 competitie
FC Utrecht - AZ
zaterdag 16 nov 2019, 14:30
Wedstrijd informatie
0