AZ Onder 16 en PSV in evenwicht

AZ Onder 16 en PSV in evenwicht

Gepubliceerd op 14 december 18, 17:21

ZAANSTAD- AZ Onder 16 heeft zich vrijdag tegen PSV knap teruggevochten van een achterstand. De ploeg van trainer Gijs Luirink kon niet voorkomen dat PSV op 0-2 kwam, maar wist de score in de tweede helft gelijk te trekken: 2-2. 

De Eindhovenaren hadden een overwinning nodig om bij de eerste vier van de competitie te komen en maakten hun intenties al snel duidelijk. Na slechts vijf minuten bolde het net en stond PSV op voorsprong. “We waren in de eerste helft niet goed”, vond Luirink. “PSV had echt de wil om te winnen en dat miste ik in die fase bij ons. De snelle tegengoal was typerend.”

Herpakken
Na de onderbreking waren de gasten opnieuw snel trefzeker doordat AZ er niet in slaagde de bal weg te werken. In het restant van de tweede helft herpakten de Alkmaarders zich, wat resulteerde in de aansluitingstreffer van Nick Koster. Hij werd met een steekbal door de lucht gevonden en volleerde fraai raak. Tien minuten voor tijd trok Myron van Brederode de stand gelijk.

Luirink: ‘Niet van slag'
"We hebben ons in de tweede helft goed hersteld”, analyseerde Luirink. “We hebben in de rust besproken wat er allemaal beter kon en hielden ons daaraan. Het was jammer van de 0-2, waar we in mijn ogen niet meedogenloos genoeg waren, maar we raakten daardoor niet van slag. We verhoogden het tempo, zochten de twee tegen twee situaties op en kwamen meer in de as. Gezien de verhoudingen is 2-2 een terechte uitslag.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 16 - PSV Onder 16 2-2 (0-1)

Opstelling AZ: Gijs van Schouten, Jurre van Aken, Loek Postma, Finn Stam, Ersin Sigmaz; Damienus Reverson, Yusuf Barasi (41. Dave Kwakman), Fedde de Jong; Nick Koster (75. Wouter Goes), Jaden Montnor, Myron van Brederode. 

Scoreverloop: 5. Van de Riet 0-1, 46. Van de Riet 0-2, 57. Koster 1-2, 71. Van Brederode 2-2. 

Wedstrijd

2
Landelijke Onder 16 competitie
AZ - PSV
vrijdag 14 dec 2018, 16:30
Wedstrijd informatie
2