AZ Onder 19 ruim langs Sparta

AZ Onder 19 ruim langs Sparta

Gepubliceerd op 14 december 19, 16:24

ZAANSTAD- AZ Onder 19 heeft zich zaterdag op overtuigende wijze geplaatst voor de kampioenspoule. De ploeg van trainer Robert Franssen had tegen Sparta aan een punt genoeg, maar versloeg de Rotterdammers met 6-1.

Iman Griffith raakte al vroeg de paal, maar kon na een kwartier alsnog juichen. Hij rondde fraai af uit een voorzet van Ricuenio Kewal. Verder gebeurde er weinig, totdat de bal op slag van rust op de stip ging na een overtreding op Soulaïman Allouch. Bram Franken benutte de penalty.

AZ loopt weg
In het drijfnatte Zaanstad nam AZ de spanning vroeg in de tweede helft weg met goals van Allouch en Kewal. Sparta deed wel iets terug via Marcus Scholten, maar in de slotfase liep de thuisploeg verder weg. Caine Cairo bediende Tijmen Wildeboer voor 5-1, waarna Griffith zijn tweede van de middag binnen schoof.

Franssen: 'Goed voetbal'
"We kunnen heel tevreden zijn", zei Franssen. "Ik heb goed voetbal gezien en bij een 2-0 voorsprong kwam de ploeg ook weer goed uit de rust. Wel hadden wij nog meer kunnen scoren en waren er verdedigend een paar knullige momenten. Toch ben ik vooral positief. We wilden met meer constantheid spelen dan in de wedstrijden voor Heerenveen en het is ons gelukt om in grote delen het maximale uit onszelf te halen."

Constanter presteren
"De spelers lieten vandaag zien zichzelf te willen ontwikkelen, door bij een ruime voorsprong op zoek te blijven gaan naar meer. Zo sluiten we de eerste seizoenshelft af met een goed gevoel en de vijfde plaats op de ranglijst. Na de winterstop willen we constanter presteren en meedoen om de titel."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 19 - Sparta Rotterdam Onder 19 6-1 (2-0)

Opstelling AZ: Beau Reus; Fons Gemmel, Tijs Velthuis (62. Jorn Berkhout), Maxim Gullit (46. Sem Dirks), Quinten Dekkers; Bram Franken, Soulaïman Allouch, Emir Biberoglu (77. Jonathan Mulder); Ricuenio Kewal (77. Caine Cairo), Tijmen Wildeboer, Iman Griffith.

Scoreverloop: 16. Griffith 1-0, 45+1. Franken 2-0 (pen.), 48. Allouch 3-0, 51. Kewal 4-0, 59. Scholten 4-1, 80. Wildeboer 5-1, 83. Griffith 6-1.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

6
Nike Onder 19 competitie
AZ - Sparta Rotterdam
zaterdag 14 dec 2019, 14:30
Wedstrijd informatie
1