‘AZ Onder 10’ debuteert: ‘Geweldig moment’

‘AZ Onder 10’ debuteert: ‘Geweldig moment’

Gepubliceerd op 10 februari 19, 16:33

ZAANSTAD- De spelers van ‘AZ Onder 10’ hebben zondag met een ruime zege gedebuteerd voor de club. De ploeg die vanaf het seizoen 2019-2020 officieel deel uitmaakt van de AZ Jeugdopleiding en dan het nieuwe AZ Onder 11 vormt, versloeg SC Cambuur met 24-3.

Op het AFAS Trainingscomplex maakten de jongelingen – die allen het traject van de AZ Voetbalschool in de Regio doorliepen – van meet af aan een gretig indruk. Na een periode van samen trainen mochten zij nu voor het eerst ook samen een wedstrijd spelen in het AZ-tenue. Als kers op de taart werd het Twin Games-duel (2x 7 vs. 7) op Zaanse bodem met ruime cijfers gewonnen.

Zwagerman: ‘Geweldig moment’
“Deze jongens zijn na een reeks trainingen uitgenodigd om bij AZ te komen voetballen”, vertelt trainer Dennis Zwagerman. “Nu was het tijd voor hun officieuze debuut. Een geweldig moment waarop de spelers de kans krijgen meer aan elkaar te wennen. Het is onwijs mooi om te zien hoe trots ze zijn het AZ-logo op de borst te mogen verdedigen. Dat was duidelijk te zien aan de enorme spelvreugde en vele mooie goals en acties. De jongens waren met elkaar hard bezig om uit te blinken. Dat is precies wat wij bij AZ graag willen zien.” 

Foto's: Barathi van Elst