AZ Onder 11 boekt direct succes

Gepubliceerd op 26 juni 17, 13:31
Het nieuwe AZ Onder 11 heeft op haar eerste toernooi ooit direct succes geboekt. Het jongste team van de AZ Jeugdopleiding veroverde in Heiloo de titel op het Stayokay TOP Toernooi van De Foresters. Trainer Dijar Kasim was dan ook trots op zijn ploeg: ‘Dit is een mooie start.’

“Na twee weken trainen, was dit voor ons het eerste echte werk”, zegt Kasim. “Een mooie start. Het toernooi was goed georganiseerd en had een sterk deelnemersveld. Hoe verder wij in het toernooi raakten, hoe beter en makkelijker we met het niveau en de omstandigheden meekonden. Uiteindelijk maakten we vijftien goals en incasseerden we er slechts één.”

Aanpassen
Ondanks de toernooizege, was het resultaat niet het belangrijkste volgens de oefenmeester. Kasim: “Uiteraard is het leuk en zijn we wel blij. Maar negen tegen negen was nieuw voor deze jongens en daaraan hebben we ons goed aangepast. De ontwikkeling van deze talentvolle groep staat voorop. Ze leren hierdoor wat topsport is en welk gedrag, zoals voeding, daarbij komt kijken. Dat was wennen.”

Talent Cup
Voor AZ Onder 11 wacht nog een toernooi en een oefenwedstrijd. Daarna begint de vakantie voor de talenten. “Volgend weekend reizen we naar Bussum voor de BFC Talent Cup”, besluit Kasim. “Daar doen onder andere Ajax, FC Utrecht, Vitesse en FC Twente aan mee. Een week later spelen we nog een oefenduel met sc Heerenveen en dan begint de vakantie. Vanaf 17 augustus gaat het allemaal écht beginnen.”

Toernooi resultaten
De Foresters Onder 11 - AZ Onder 11 0-6
FC Groningen Onder 11 - AZ Onder 11 1-0
Purmersteijn Onder 11 - AZ Onder 11 0-1
AZ Onder 11 - Jong Holland Onder 11 2-0
AZ Onder 11 - Buitenveldert Onder 11 4-0 (Halve finale)
AFC Amsterdam Onder 11 - AZ Onder 11 0-2 (Finale)

Foto's: Facebook-pagina De Foresters