AZ Onder 11 haalt uit tegen PSV

AZ Onder 11 haalt uit tegen PSV

Gepubliceerd op 01 december 18, 13:47

ZAANSTAD- AZ Onder 11 heeft zaterdag een zeer overtuigende overwinning op PSV geboekt. De ploeg van trainer Dennis Zwagerman won het Twin Games-duel op het AFAS Trainingscomplex met 24-7.

De Alkmaarse jongelingen kwamen als een kanon de startblokken en leidden na het eerste blokjes al met 9-3. “We begonnen heel goed”, knikte Zwagerman. “En dat niveau hebben we vandaag vier blokjes volgehouden. De hele wedstrijd hebben we initiatief genomen om dynamisch en gevarieerd voetbal te spelen en van daaruit nieuwe ruimtes te vinden, kansen te creëren en doelpunten te maken. Onze pressing was ook heel goed, we waren er duidelijk op uit om zo snel mogelijk de bal af te pakken.”

Applaus
“Ik heb genoten van het spelplezier. Vanaf het begin waren we in staat het voetbal op de mat te leggen dat we bij AZ graag willen zien, dat bij onze visie hoort. We speelden onze aanvallen mooi uit en maakten veel fraaie goals. Vanaf de kant kun je daar in een wedstrijd als deze alleen maar voor applaudisseren.”

Lat omhoog
De oefenmeester had ondanks de royale zege een kritische noot. “We boeken een geweldige zege, maar we zijn er nog lang niet. We moeten nog veel vaardiger aan de bal worden, dat zag je op een aantal momenten waarop wij het beter hadden moeten uitspelen of verdedigen. Daarin zit absoluut progressie, maar de lat gaat elke week omhoog en dus moeten we steeds meer van onszelf eisen. We moeten de stijgende lijn dus zeker een goed vervolg in de laatste twee competitieduels voor de winterstop.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 11 - PSV Onder 11 24-7

Twin Games

Selectie AZ: Finn Molenaar, Mees Kout, Adam Ouaziz, Anton Agafonov, Cameron Fernie, Gijs Groot, Jay Lunes, Joris Eijssen, Kick Ooms, Massimiliano Frassino, Mats Nijman, Quincy Lede, Rayan Zekri, Sam Berends, Sander van Westbroek, Senna van Elst, Taecke van Dam van Isselt, Ties Kemna, Timme Elffers, Toby Jefferies.

Foto: Barathi van Elst

Wedstrijd

24
Landelijke Onder 11 competitie
AZ - PSV
zaterdag 1 dec 2018, 12:00
Wedstrijd informatie
7