AZ Onder 11 klopt Sparta

Gepubliceerd op 03 november 18, 13:43
ZAANSTAD- AZ Onder 11 heeft zaterdag in een doelpuntrijke wedstrijd met 14-12 van Sparta Rotterdam gewonnen. De ploeg van trainer Dennis Zwagerman creëerde veel kansen in het Twin Games-duel, maar liet de bezoekers het in de slotfase nog spannend maken.

“Ik heb genoten van de jongens”, vertelde Zagerman. “We zijn gegroeid in onze blokjes en het spel wordt steeds beter. We speelden goed door de as en zochten de vrije man die in de één-tegen-één situaties kon komen. We durven dit alleen nog te weinig uit te spelen. We kozen nog te vaak de veilige weg, in plaats van dat we wat meer risico’s namen. Daar kunnen we nog stappen in zetten.”

'Grenzen verlegd'
"We hebben veel goals gemaakt, terwijl we ook nog veel kansen misten. In verdedigend opzicht vind ik dat we nu beter de ondertalsituaties herkennen. We moeten alleen wel beter omgaan met het uitverdedigen. De bal blijft nu nog te vaak in de kluts hangen, waardoor hij er soms alsnog in gaat. Op het einde kwam Sparta nog terug, waardoor het even spannend werd. Ik ben dan ook trots op de jongens dat we de zege deze keer over de streep trekken. Ze hebben tegen een fysiek sterke ploeg hun grenzen verlegd in het volhouden.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 11 - Sparta Rotterdam Onder 11 14-12

Twin Games

Wedstrijdselectie AZ: Finn Molenaar, Mees Kout; Adam Ouaziz, Anton Agafonov, Cameron Fernie, Gijs Groot, Jay Lunes, Joris Eijssen, Kick Ooms, Massimiliano Frassino, Mats Nijman, Rayan Zekri, Sam Berends, Senna van Elst, Taecke van Dam van Isselt, Ties Kemna, Timme Elffers.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger
Foto's: Barathi van Elst