AZ Onder 11 toont twee gezichten

Gepubliceerd op 24 november 18, 11:34

AMSTERDAM- AZ Onder 11 heeft zaterdag op bezoek bij Ajax een nederlaag geleden. De ploeg toonde in het Twin Games-duel op Amsterdamse bodem twee gezichten. Trainer Dennis Zwagerman zag dan ook aanleiding voor het geven van zowel complimenten als kritiek.

“We zitten in een proces waarin we hard bezig zijn met beter verdedigen”, vertelde Zwagerman. “Bijvoorbeeld om meer één-tegen-één-duels te winnen, maar ook dat we elkaar meer helpen in het verdedigen. De uitvoering daarvan was vandaag wisselend. Enerzijds laten we zien dat we dat goed kunnen en vanuit het afpakken van de bal kansen ook creëren en doelpunten maken. We zijn in staat de tegenstander pijn te doen, maar hebben wel kansen laten liggen waaraan we kunnen werken.”

Kritisch en positief
“We moeten werken aan onze vaardigheden om uiteindelijk in staat te zijn alles te kunnen doen met de bal. We moeten het ook opbrengen om vier blokjes lang gas te geven. Dan stap je met een ander gevoel van het veld dan vandaag. Ik ben dus kritisch, maar het is heel goed om te zien dat de jongens steeds beter worden in datgene waarmee we bezig zijn op de training. Het dynamische en gevarieerde voetbal dat we bij AZ graag willen spelen – ook als tegenstander hoog druk geeft – voeren we steeds beter uit."

Selectie AZ: Finn Molenaar, Mees Kout, Adam Ouaziz, Anton Agafonov, Cameron Fernie, Gijs Groot, Jay Lunes, Joris Eijssen, Kick Ooms, Massimiliano Frassino, Mats Nijman, Quincy Lede, Rayan Zekri, Sam Berends, Sander van Westbroek, Senna van Elst, Taecke van Dam van Isselt, Ties Kemna, Timme Elffers, Toby Jefferies.