AZ Onder 11 wint Duits toptoernooi

AZ Onder 11 wint Duits toptoernooi

Gepubliceerd op 12 januari 20, 17:34

THEDINGHAUSEN- AZ Onder 11 heeft dit weekend twee toernooien gewonnen. Nadat zaterdag het Old Alkmaar Boardingtoernooi een prooi was voor de jongelingen, werd zondag in Duitsland zeer knap beslag gelegd op de Jugendförderkreis Cup.

In de Gustav-England Halle te Thedinghausen - nabij Bremen - moest AZ een reeks sterke tegenstanders van zich afschudden. Duitse teams staan te boek als specialisten in indoorboardingvoetbal, verder kwamen met onder meer Arsenal, Rapid Wien en Torcy nog enkele aansprekende namen uit het buitenland.

Kasim: 'Sterk bezet'
"We wisten vooraf al dat het een sterk bezet toernooi is waar wij vol aan de bak moeten", vertelt trainer Dijar Kasim. "We spraken vooraf zelfs het doel uit om eerst maar eens de groep door te komen, daarin troffen we met Wolfsburg, Hertha en Mönchengladbach al een paar topnamen en oud-winnaars van de JFK Cup."

Steeds leuker
Voor de sterke tegenstand deed het jongste team van AZ echter niets onder. AZ won de poule en 'overleefde' daarna ook een groep met Rapid Wien, Union Berlin en Bayer Leverkusen. "Naarmate het toernooi vorderde, werd het steeds leuker. We behoorden qua voetbal tot de beste teams en hebben ons uiteindelijk heel knap gekroond tot winnaar."

Uitstekende samenwerking
In de halve finale en de eindstrijd werd na penalty's afgerekend met HSV en Leverkusen. "We trokken gelukkig aan het langste eind. Maar waar ik vooral heel tevreden over ben, is het samenwerken als team. Ik heb spelers gezien die hard willen werken, elkaar oppeppen bij tegenslag en samen dingen voor elkaar krijgen. Dat hebben we - naast het aanpassen aan nieuwe omstandigheden - heel goed gedaan.''

Beste spelers
Kasim kreeg vanuit Duitsland van collega-trainer Tim Appel te horen dat ook de andere helft van AZ Onder 11 een prijs had gepakt. Dat gebeurde zaterdag in Akersloot. "Wat ik begrepen heb, zijn we ook daar eerste geworden door hard werken. Dit is dus een perfect weekend qua resultaat, maar ook qua leeromstandigheden."

Beste spelers
Zowel op het Old Alkmaar Boardingtoernooi als op de JFK Cup werd een AZ'er verkozen tot beste speler. In sporthal De Lelie maakte Joris Eijssen de beste indruk. In Nedersaksen was het Senna van Elst die een individuele onderscheiding kreeg.

Toernooi-overzicht
Benieuwd naar alle uitslagen van AZ Onder 11? En hoe de andere teams het er dit weekend op verschillende toernooien van af brachten? Klik dan hier voor het toernooi-overzicht.

Foto's: JFK Cup