AZ Onder 11 wint ook bij Sparta

AZ Onder 11 wint ook bij Sparta

Gepubliceerd op 08 december 18, 11:44

ZAANSTAD- AZ Onder 11 heeft de zege op PSV van vorige week een goed vervolg gegeven. De ploeg van trainer Dennis Zwagerman was in Rotterdam te sterk voor Sparta. Het Twin Games-duel eindigde in 11-15.

Zwagerman stond ondanks de stevige wind met plezier langs de zijlijn. “Ik heb genoten van het constant hoog druk geven. We zijn steeds beter in staat vooruit en met ruimte in de rug te verdedigen, om zo snel de bal te veroveren. Dat brengt zeker op een winderige dag risico’s met zich mee, maar dat is de manier van voetballen die we nastreven en hier kwamen de goals uit voort. Daarnaast leren we aan de bal steeds beter een tegenstander op te zoeken en te passeren en van daaruit gevaar te stichten.”

Zelfbewuste spelers
“We waren nieuwsgierig of we ons goede spel van vorige week tegen PSV weer terug konden laten komen”, vervolgde Zwagerman, die na afloop een positieve conclusie kon trekken. “Dat was het geval, het spelbeeld was in ons voordeel. Wij waren in staat onze manier van voetbal te spelen, maar de jongens zijn tegelijkertijd kritisch. Zij waren niet tevreden met zoveel goals tegen en het is heel goed dat zij zich bewust zijn van wat beter kan. Het is een mooie test voor volgende week om te zien of we dan minder doelpunten kunnen incasseren.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Sparta Rotterdam Onder 11 - AZ Onder 11 11-15
Twin Games

Selectie AZ: Finn Molenaar, Mees Kout, Adam Ouaziz, Anton Agafonov, Cameron Fernie, Gijs Groot, Jay Lunes, Joris Eijssen, Kick Ooms, Massimiliano Frassino, Mats Nijman, Quincy Lede, Rayan Zekri, Sam Berends, Sander van Westbroek, Senna van Elst, Taecke van Dam van Isselt, Ties Kemna, Timme Elffers, Toby Jefferies.

Wedstrijd

Landelijke Onder 11 competitie
Sparta Rotterdam - AZ
zaterdag 8 dec 2018, 10:00
Wedstrijd informatie