AZ Onder 12 te sterk voor Ajax

Gepubliceerd op 27 oktober 18, 13:43
ZAANSTAD- AZ Onder 12 heeft zaterdag de competitie geopend met een overwinning op Ajax. De ploeg van trainers Dijar Kasim en Dico Blei liet de Amsterdammers in het derde blok nog dichter bij komen, maar won het Twin Games-duel uiteindelijk met 8-5.

De thuisploeg sloeg in de eerste twee blokken een gat met de Amsterdammers en ging met 6-1 aan de leiding. In het derde en vierde blokje kwamen de Amsterdammers terug tot 7-5, maar bepaalde AZ de eindstand op 8-5. "We zijn met zijn allen hartstikke blij met de overwinning", vertelde Kasim. "De jongens hebben een paar mooie aanvallen opgezet met goede doelpunten. Op fysiek gebied hebben ze ook een enorme stap gemaakt. Ze houden het met elkaar langer vol en blijven keihard samenwerken als de vermoeidheid toeslaat."

Blei: 'Beloning voor het harde werken'
Blei zag tegelijkertijd nog genoeg verbeterpunten. "In het derde blokje was het doorzetten minder goed en lieten we Ajax terugkomen. Dat stuk was matig van onze kant. Toch is dit resultaat een beloning voor het harde werken in de afgelopen periode. We hebben dus een mooie stap gezet en ik ben heel benieuwd of we hier de komende trainingsweek mee door kunnen gaan."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 12 - Ajax Onder 12 8-5

Twin Games

Wedstrijdselectie AZ Onder 12: Daan van Rooijen, Nick Homan, Bram Wesseling, Casper Maijenburg, Eli Daddy, Giovanni Dobbe, Hessel de Wit, Jayden Wilson, Jesse Larooi, Julian Sijbrands, Julian van Rijsdam, Kevin van Ouytsel, Mees Adrichem, Nassim El Harmouz, Roshylo Eind, Steven van Engers, Tycho de Wit, Vince Tuijn