AZ Onder 12 en PSV in evenwicht

Gepubliceerd op 24 november 18, 14:11

ZAANSTAD- AZ Onder 12 heeft zaterdag het Twin Games-duel met PSV niet naar zich toe weten te trekken. Op het AFAS Trainingscomplex stevende de ploeg van trainers Dico Blei en Dijar Kasim op een zege af, maar werd het uiteindelijk 10-10.

“We vonden tussen de middenvelders van PSV in heel goed de vrije mensen”, zag Blei. “Die vervolgens de juiste keuze vooruit maakten en onze spitsen in stelling brachten. Wij hebben het de hele wedstrijd volgehouden om op deze manier kansen te creëren, maar wij moeten die wel veel meer omzetten in doelpunten. Het probleem was onder meer dat wij regelmatig de bal voor gaven op een plek waar veel PSV’ers stonden en scoringskans klein was. De momenten waarop we ertussendoor bleven spelen, leidden tot veel meer gevaar en doelpunten.”

Kasim: ‘Verschil in gedrag’
Waar de Alkmaarders goed begonnen, zette bij een voorsprong van vier goals echter het verval in. Kasim: “We zagen een groot verschil in gedrag vanaf het moment dat we ruim voor stonden. Er waren te veel spelers die ons goede begin goed genoeg leken te vinden. In plaats van door te gaan en het uiterste eruit te willen halen, verzaakten we om onze verdedigende taken te blijven uitvoeren.”

Langer volhouden
“Het streven naar perfectie zit er tot op bepaalde hoogte zeker in”, constateerde Blei. “We zijn namelijk lange tijd de dominante ploeg en komen op een ruime voorsprong, maar de stand op scorebord is voor sommigen schijnbaar reden om minder te doen. Hopelijk is dit is een goed leermoment is om in te zien dat het streven naar het constant meer willen op de training begint. Dan kun je het tijdens wedstrijden langer volhouden.”

Wedstrijd

10
Onder 12 competitie
AZ - PSV
zaterdag 24 nov 2018, 12:00
Wedstrijd informatie
10