AZ Onder 12 klopt FC Volendam

AZ Onder 12 klopt FC Volendam

Gepubliceerd op 16 november 19, 12:09

VOLENDAM- AZ Onder 12 heeft zaterdag een overwinning geboekt op FC Volendam. In het Kras Stadion legde de ploeg van trainers Dico Blei en Dennis Zwagerman bij vlagen goed positiespel op de mat en werd er, ondanks veel gemiste kansen, met 6-10 gewonnen. 

“Het was een wedstrijd waarin wij het betere van het spel hadden”, zag Zwagerman. “We speelden redelijk tot goed positiespel en creëerden veel mogelijkheden. Alleen gingen we hier niet zorgvuldig mee om en stonden we in het verdedigen toe dat Volendam tot scoren kwam.’’ 

Verkeerde keuzes
Ook Kick Ooms, speler van Onder 12, zag zijn ploeg veel kansen missen. “We maakten vooral verkeerde keuzes voor het doel. Als we moesten schieten probeerden we nog te vaak een extra mannetje uit te spelen. Daardoor gingen de kansen vaak verloren. Ook verdedigend gaven we veel ruimte weg en stonden we een paar keer niet goed te dekken. Ons veldspel was voor een groot deel wel redelijk, maar in het afmaken moet het echt beter.”

Blei: 'Naar behoren gedaan'
Blei zag vooral verbeterpunten in het nemen van initiatief. “De spelers mogen meer op zoek gaan naar het oplossen en voorkomen van situaties. Dat gaat om een stukje samenwerking, maar ook om het initiatief nemen in het vrij komen. Daar was dit een mooie wedstrijd voor en een aantal spelers hebben dat naar behoren gedaan.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Volendam Onder 12 - AZ Onder 12 6-10

Twin Games

Selectie AZ Onder 12: Finn Molenaar, Rayan Zekri, Massimiliano Frassino, Sander van Westbroek, Jay Lunes, Taecke van Dam van Isselt, Mees Kout, Kick Ooms, Quincy Lede, Mats Nijman, Ties Tromp, Calvin Carrilho, Ties Kemna, Adam Ouaziz, Yordi van der Velde, Toby Jefferies, Damian Dickhaut, Nick Homan, Gijs Groot, Timme Elffers, Marc Bulthuis, Cameron Fernie, Sam Berends, Nuur Mohamed Achmed.

Wedstrijd

6
Onder 12 competitie
FC Volendam - AZ
zaterdag 16 nov 2019, 10:30
Wedstrijd informatie
10