AZ Onder 12 lijdt eerste competitienederlaag

AZ Onder 12 lijdt eerste competitienederlaag

Gepubliceerd op 08 december 18, 13:42

ARNHEM- AZ Onder 12 heeft zaterdag zijn eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van trainers Dico Blei en Dijar Kasim ging in een Twin Games-duel op Papendal met 9-8 onderuit tegen Vitesse.

“Het lukte ons niet om uit te blinken”, zag Blei. “We hadden onze directe tegenstander meer kunnen uitspelen en onze keuzes waren niet gedurfd, waardoor we veel balverlies leden. Wij zien graag spelers die het initiatief nemen en constant op zoek zijn naar de ruimtes. Spelers die zelf oplossingen bedenken en mannetjes durven uit te spelen. Dat hebben we onvoldoende gezien. Onze keuzes moeten meer vooruit gericht zijn om zo sneller en meer kansen te creëren.”

Reageren op nederlaag
“Dit soort moeilijke wedstrijden horen er ook bij”, vulde Kasim aan. “De jongens hebben dit seizoen nog niet eerder een tegenslag gekregen, dus het is goed dat zij dit nu ervaren. We zijn heel benieuwd wat deze nederlaag met hen doet en hoe zij hierop reageren. Het is namelijk makkelijk om excuses te zoeken, maar het begint bij jezelf. Het is vooral zaak dat ze hun fitheid goed op orde houden. We verliezen deze wedstrijd in het laatste blokje, terwijl we dan normaal gesproken juist het verschil maken."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Vitesse Onder 12 – AZ Onder 12 9-8

Twin Games

Selectie AZ: Daan van Rooijen, Nick Homan, Bram Wesseling, Casper Maijenburg, Eli Daddy, Finn Larooi, Giovanni Dobbe, Hessel de Wit, Iain de Jongh, Jayden Wilson, Jesse Larooi, Julian Sijbrands, Julian van Rijsdam, Kevin van Ouytsel, Mees Adrichem, Nassim El Harmouz, Noah Zwaan, Roshylo Eind, Steven van Engers, Tycho de Wit, Vince Tuijn.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger

Wedstrijd

9
Onder 12 competitie
Vitesse - AZ
zaterdag 8 dec 2018, 09:30
Wedstrijd informatie
8