AZ Onder 12 nipt langs Vitesse

Gepubliceerd op 03 november 18, 11:42
ZAANSTAD- AZ Onder 12 heeft zaterdag de Twin Games-wedstrijd tegen Vitesse met minimaal verschil gewonnen. De ploeg van trainers Dico Blei en Dijar Kasim zegevierde op het AFAS Trainingscomplex met 4-3.

Ondanks dat er gewonnen werd, heerste na afloop geen voldaan gevoel. “We kunnen niet tevreden zijn over deze wedstrijd”, zei Blei. “Te veel spelers toonden te weinig lef en de uitvoering van de vaardigheden was ondermaats. We speelden tegen een stugge tegenstander, maar dan wordt van ons gevraagd dat wij een oplossing vinden om mannetjes uit te spelen. Dat doe je met lef en bluf, maar dat ontbrak vandaag.”

Kasim: ‘Vereiste gedrag ontwikkelen’
“Elke week opnieuw moet je met veel plezier op het veld staan en alles uit het moment halen”, vulde Kasim aan. “De jongens moeten daarom zelf het vereiste gedrag ontwikkelen waarmee zij elke keer opnieuw het maximale uit zichzelf halen. Het was tegen Vitesse niet slecht, wel onvolledig. Bepaalde elementen die normaal in ons spel zitten, waren nu niet aanwezig. Dat resulteert er in dat wij vandaag maar vier keer scoren. Wij moeten met zijn allen op zoek gaan naar veel meer doelpunten.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 12 - Vitesse Onder 12 4-3

Twin Games

Wedstrijdselectie AZ: Daan van Rooijen, Nick Homan, Bram Wesseling, Casper Maijenburg, Eli Daddy, Finn Larooi, Giovanni Dobbe, Hessel de Wit, Iain de Jongh, Jayden Wilson, Jesse Larooi, Julian Sijbrands, Julian van Rijsdam, Kevin van Ouytsel, Mees Adrichem, Nassim El Harmouz, Noah Zwaan, Roshylo Eind, Steven van Engers, Tycho de Wit, Vince Tuijn.

Foto's: Barathi van Elst