AZ Onder 12 'nog te snel tevreden'

AZ Onder 12 'nog te snel tevreden'

Gepubliceerd op 07 december 19, 14:09

ZAANSTAD- AZ Onder 12 heeft zaterdag met ruime cijfers gewonnen van FC Groningen. De ploeg van trainers Dennis Zwagerman en Dico Blei zegevierden na drie blokjes 7 tegen 7 en twee blokjes 11 tegen 11 met 27-4.

Op een middag vol variatie speelden de teams na de competitiewedstrijd nog door op asfalt. Hier werd straatvoetbal gespeeld, waarbij mixteams met spelers van AZ én FC Groningen het tegen elkaar opnamen.

Variëren met voetbalvormen
"In Groningen hadden wij voor het eerst dit seizoen een tegenstander die graag meewerkte in het variëren met voetbalvormen", sprak Blei tevreden. "Dat is ideaal om spelers uit te dagen in het bespelen van en denken over verschillende afstanden, ruimtes en ondergronden."

Lat hoger leggen
Zwagerman zag dat Groningen op gras overtuigend aan de kant werd gezet. Toch was hij niet louter positief. "Dit is een goede zege, maar we moeten ons wel nog veel meer gedragen als een team. Dus elkaar helpen en de lat vooral ook continu hoger blijven leggen." 

Streven naar 10
"Als je ziet hoeveel kansen we om zeep helpen en goals weggeven, dan zitten we nog lang niet aan onze max", vervolgde Zwagerman. "De spelers moeten altijd het maximale uit zichzelf halen, maar zijn nog te snel tevreden als iets goed gaat. We willen bij AZ tienen in uitvoering, keuzes en gedrag, je moet altijd streven naar perfectie."

Overal topsporter
Blei: "Topsporter ben je niet alleen hier op de club, maar altijd en overal. Dus ook thuis moet je jezelf continu verbeteren en het maximale eruit halen door rekening te houden met voeding en slaap en in je eigen tijd te oefenen. Onze spelers moeten dus nog meer dan ze al doen hun ontwikkeling in eigen hand nemen."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 12 - FC Groningen Onder 12 27-4
Twin Games

Selectie AZ: Finn Molenaar, Rayan Zekri, Massimiliano Frassino, Sander van Westbroek, Jay Lunes, Taecke van Dam van Isselt, Mees Kout, Kick Ooms, Quincy Lede, Mats Nijman, Ties Tromp, Calvin Carrilho, Ties Kemna, Adam Ouaziz, Yordi van der Velde, Toby Jefferies, Damian Dickhaut, Nick Homan, Gijs Groot, Timme Elffers, Marc Bulthuis, Cameron Fernie, Sam Berends, Nuur Mohamed Achmed.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

27
Onder 12 competitie
AZ - FC Groningen
zaterdag 7 dec 2019, 12:30
Wedstrijd informatie
4