AZ Onder 12 wint play-off met Sparta

Gepubliceerd op 29 september 18, 11:11
ZAANSTAD- AZ Onder 12 heeft zich zaterdag geplaatst voor de Eredivisie Hoog. De ploeg van trainers Dico Blei en Dijar Kasim won op het AFAS Trainingscomplex de beslissende play-off tegen Sparta Rotterdam. Het Twin Games-duel eindigde in 9-6.

“We hebben een goede wedstrijd gespeeld”, oordeelde Kasim. “Wel hadden we moeite met het spel van deze prima tegenstander, die met snel dieptespel het veld lang wist te maken. Onze spelers hebben die speelwijze goed gelezen gedurende de wedstrijd en kwamen met een goede reactie. Door constant tussen de linies door te spelen, wisten wij deze gelijk opgaande wedstrijd naar ons toe te trekken.”

Blei: ‘Onvoorspelbaar zijn’
“Bij hoge druk en compact spel van de tegenstander vielen wij door de as en over de grond aan”, vulde Blei aan. “Slim van de jongens. Wel moeten wij aan de slag met het verbeteren van onze vaardigheden in de kleine ruimte. Dus zorgen dat we open staan en constant positie blijven kiezen om zo onvoorspelbaar te zijn. We hebben tegelijkertijd een stap gezet in het samen verdedigen. Iedereen levert een bijdrage in het voorkomen van goals, al is dit nog niet perfect. We krijgen er nog te veel tegen.”

Samen verdedigen
Kasim benadrukte na het duel met de Rotterdammers dat kwalificatie voor Eredivisie Hoog een zeer nuttige prestatie is. “Wij zijn blij dat onze spelers zich dit seizoen gaan meten met tegenstanders van de juiste weerstand. Dat soort wedstrijden zijn heel leerzaam, ook in het omgaan met spanning en het leren uit te blinken en voetballen met lef.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 12 – Sparta Rotterdam Onder 12 9-6
Play-off, Twin Games (2x 8 vs. 8)

Wedstrijdselectie AZ: Daan van Rooijen, Nick Homan, Bram Wesseling, Casper Maijenburg, Eli Daddy, Finn Larooi, Giovanni Dobbe, Hessel de Wit, Iain de Jongh, Jayden Wilson, Jesse Larooi, Julian Sijbrands, Julian van Rijsdam, Kevin van Ouytsel, Mees Adrichem, Nassim El Harmouz, Noah Zwaan, Roshylo Eind, Steven van Engers, Tycho de Wit, Vince Tuijn.