AZ Onder 12 ruim langs Utrecht

AZ Onder 12 ruim langs Utrecht

Gepubliceerd op 23 november 19, 14:12

ZAANSTAD- AZ Onder 12 heeft zaterdag een riante overwinning op FC Utrecht geboekt. De ploeg van trainers Dennis Zwagerman en Dico Blei won het Twin Games-duel met 19-3. Vier spelers reageren op de eclatante zege.

Homan: 'Heel dominant'
"In begin waren we heel dominant, maar op mijn helft gingen de kansen er eerst niet in", zag keeper Nick Homan. "De afwerking van onze spitsen was niet goed genoeg. Dan moeten we rustiger zijn, meer aandribbelen en beter kijken. Dat ging tijdens de wedstrijd wel steeds beter en uiteindelijk hebben we dan ook veel gescoord."

Kemna: 'Zoals Wijndal'
Ties Kemna zag dat het steeds beter ging lopen. "In het tweede blokje ging de back er vaker overheen, zoals Owen Wijndal dat altijd doet in het eerste. Het ging ook beter door veel door het midden te spelen en meer te variëren in het vrijlopen. Daar kwamen veel kansen uit voort."

Elffers: 'Wilden nul houden'
Halverwege de wedstrijd stond het 12-0 en kwamen de teams bij elkaar, vertelt Timme Elffers. "We bespraken onze doelen, onder meer dat we de nul wilden houden. Dus met zijn allen zoals Atlético Madrid terug sprinten bij balverlies en goed opletten of zij de lange bal spelen. Dat is op onze helft gelukt."

Nijman: 'Vanaf begin doen'
Op de andere veldhelft vielen wel tegentreffers. "We gingen pas écht voor elkaar strijden na de eerste tegengoal", zag Mats Nijman. "Dat gebeurt wel vaker bij ons. Je moet dat eigenlijk vanaf het begin al doen. Ik vond het ook in de passing niet goed genoeg. We moeten de bal in de loop spelen, maar het ging te vaak in de voeten of achter de man."

Conclusie: 'Gedomineerd'
"We hebben Utrecht gedomineerd en het gevoel dat wij harder trainen", concludeerde Kemna. "Wij houden het veel langer vol en zij raken sneller geïrriteerd omdat wij feller zijn in de duels." Homan wees ook nog op onderlinge het duel van twee maanden geleden, toen AZ verloor van Utrecht: "Het verschil tussen toen en vandaag was heel groot. Wij zijn sindsdien veel beter geworden."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 12 - FC Utrecht Onder 12 19-3
Twin Games

Selectie AZ: Finn Molenaar, Rayan Zekri, Massimiliano Frassino, Sander van Westbroek, Jay Lunes, Taecke van Dam van Isselt, Mees Kout, Kick Ooms, Quincy Lede, Mats Nijman, Ties Tromp, Calvin Carrilho, Ties Kemna, Adam Ouaziz, Yordi van der Velde, Toby Jefferies, Damian Dickhaut, Nick Homan, Gijs Groot, Timme Elffers, Marc Bulthuis, Cameron Fernie, Sam Berends, Nuur Mohamed Achmed.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

19
Onder 12 competitie
AZ - FC Utrecht
zaterdag 23 nov 2019, 12:00
Wedstrijd informatie
3