AZ Onder 12 toont veerkracht

Gepubliceerd op 02 november 13, 12:24
ALKMAAR- AZ Onder 12 heeft zaterdag veerkracht getoond in de wedstrijden tegen De Meern D1. De ploeg van trainer Michael Rippens kwam twee keer op achterstand, maar zegevierde uiteindelijk met 3-2 op Sportcomplex 't Lood.

Op papier leek Onder 12 zaterdag een eenvoudige ochtend tegemoet tegaan. De jongste AZ-talenten stonden voorafgaand aan het duel keurig in de middenmoot van de competitie, terwijl tegenstander De Meern onderaan de ranglijst bungelde. Al snel in het duel bleek dat de Alkmaarders een zware opgave hadden met het verslaan van de tot op het bot gemotiveerde Utrechters.

De Meern: 0-1
Er stonden slechts vijf minuten op de klok toen keeper Tjebbe Wiesenhaan voor de eerste keer werd gepasseerd. Het was niet het eerste gevaar dat De Meern stichtte. Onder 12 speelde in de eerste helft passief en angstig. Het team was niet in staat om een goed positiespel op de mat te leggen.

Verbetering
Na de rust verbeterde het spel van de jongste AZ-talenten. Er was meer dreiging en de verdediging van de tegenstander werd op de proef gesteld. Het resulteerde in een mooie treffer van Aaron Menelik. Lang hield de gelijkmaker niet stand, direct uit de aftrap liet Onder 12 zich verrassen door De Meern, waarmee het opnieuw veroordeeld was tot een inhaalrace.

Winst
De Alkmaarders toonden karakter door de kopjes niet te laten hangen en op zoek te gaan naar doelpunten. Al snel kreeg Quenten Rosalina beloning voor zijn werklust. De aanvaller schoot op aangeven van Saber Charif binnen. In de slotfase mocht Fabio Hendriksen vanaf elf meter voor de zwaar bevochten overwinning zorgen.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 12 - De Meern D1 3-2 (0-1)

Opstelling AZ Onder 12:
Tjebbe Wiesenhaan; Nino Klaver (30. Deron Payne), Bjorn Mussche (56. Nino Klaver), Jorn Berkhout, Thijs Blokker (30. Boris van Weede); Stein Liefhebber (18. Gijs Brouwer), Aaron Menelik, Mohamed Taabouni (30. Zico Buurmeester); Quenten Rosalina, Fabio Hendriksen, Caner Demircioglu (40. Saber Charif).

Scoreverloop: 5. 0-1, 35. Menelik 1-1, 36. 1-2, 42. Rosalina 2-2, 58. Hendriksen 3-2 (pen.)