AZ Onder 12 verliest topper bij Ajax

AZ Onder 12 verliest topper bij Ajax

Gepubliceerd op 14 mei 19, 19:18

AMSTERDAM- AZ Onder 12 kon dinsdag een flinke stap naar het kampioenschap zetten, maar de ploeg van Dico Blei en Dijar Kasim wist op bezoek bij Ajax niet te overtuigen. De concurrent won het Twin Games-duel met 14-8.

Op De Toekomst was het lang een gelijkopgaande strijd. Het verschil op het scorebord was tot en met het derde blokje klein, daarna liepen de Amsterdammers toch nog uit naar een ruime zege. "Wij verdienen deze nederlaag", oordeelde Blei. "We misten de echte wil en agressie om in duels de bal te veroveren en vielen met te weinig lef aan."

Kasim: 'Te weinig initiatief'
"Wij hebben te weinig gebruikgemaakt van de ruimtes op het veld", vulde Kasim aan. "En spelers die in de open ruimtes stonden, toonden te weinig initiatief om vrij te komen en zo dynamisch, gevarieerd en verrassend spel te stimuleren. Wij kunnen met veel meer lef en durf de tegenstander naar achteren dwingen. Daarnaast hebben wij zelf in het verdedigen te veel ruimtes weggegeven."

'Beter en getergder'
Zaterdag staat de Noord-Hollandse derby opnieuw op het programma. In Zaanstad wordt om 13:00 uur afgetrapt. De inzet is hoog, want de winnaar zet een grote stap naar de titel. Blei: "Ik weet zeker dat wij zaterdag beter en getergder voor de dag komen en veel meer gaan brengen dan vandaag. Ik verwacht een ander AZ en een onwijs leuke wedstrijd."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Ajax Onder 12 – AZ Onder 12 14-8
Twin Games

Selectie AZ: Daan van Rooijen, Finn Molenaar, Nick Homan, Bram Wesseling, Casper Maijenburg, Eli Daddy, Finn Larooi, Giovanni Dobbe, Hessel de Wit, Iain de Jongh, Jayden Wilson, Jesse Larooi, Julian Sijbrands, Julian van Rijsdam, Kevin van Ouytsel, Mees Adrichem, Nassim El Harmouz, Noah Zwaan, Roshylo Eind, Steven van Engers, Tycho de Wit, Vince Tuijn, Adam Ouaziz, Rayan Zekri, Mats Nijman, Timme Elffers.

Wedstrijd

14
Onder 12 competitie
AFC Ajax - AZ
dinsdag 14 mei 2019, 17:30
Wedstrijd informatie
8