AZ Onder 12 verslaat Volendam

AZ Onder 12 verslaat Volendam

Gepubliceerd op 05 oktober 19, 11:41

ZAANSTAD- AZ Onder 12 is zaterdag met ruime cijfers langs FC Volendam gegaan. De ploeg van trainers Dico Blei en Dennis Zwagerman was op het AFAS Trainingscomplex met 20-4 te sterk voor de oranjehemden. 

Blei zag de AZ'ers een serie mooie aanvallen opzetten. ''En dat deden ze op verschillende manieren. De jongens gingen steeds op zoek naar de vrije ruimtes en kwamen er regelmatig goed doorheen. Dat is knap, gezien hoe compact de tegenstander stond. Ook hebben we het op de trainingen gehad over het nut van omschakelen in de aanval en verdediging. Dat hebben we de hele wedstrijd volgehouden en daar zijn we erg over te spreken."

Sneller kiezen
"Een kritische kanttekening is wel dat de jongens moeten leren welke vaardigheden ze in welke situatie gebruiken", vond Zwagerman. "Soms gingen ze bijvoorbeeld dribbelen, terwijl ze bal konden afgeven. Ze zullen sneller keuzes moeten maken in wat ze gaan doen. Op de momenten dat ze dit wel deden kwamen er mooie doelpunten uit doordat het spel werd versneld."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 12 - FC Volendam Onder 12 20-4
Twin Games

Wedstrijdselectie AZ Onder 12: Finn Molenaar, Rayan Zekri, Massimiliano Frassino, Sander van Westbroek, Jay Lunes, Taecke van Dam van Isselt, Mees Kout, Kick Ooms, Quincy Lede, Mats Nijman, Ties Tromp, Calvin Carrilho, Ties Kemna, Adam Ouaziz, Yordi van der Velde, Toby Jefferies, Damien Dikhout, Nick Homan, Gijs Groot, Timme Elffers, Marc Bulthuis, Cameron Fernie, Sam Berends.

Foto's: Barathi van Elst

Wedstrijd

20
Onder 12 competitie
AZ - FC Volendam
zaterdag 5 okt 2019, 12:00
Wedstrijd informatie
4