AZ Onder 12 wint in Eindhoven

AZ Onder 12 wint in Eindhoven

Gepubliceerd op 09 februari 19, 14:20

EINDHOVEN- AZ Onder 12 boekte zaterdag een overwinning op PSV. De ploeg van trainers Dico Blei en Dijar Kasim dwongen op het middenveld een overtalsituatie af en wonnen mede daardoor met 5-7 van de Eindhovenaren. 

“We begonnen best wel goed”, vond speler Jesse Larooi. “Wij waren agressiever dan PSV en wonnen ieder duel omdat wij op het middenveld steeds in overtal waren. Doordat we zo fel begonnen gaven we meteen een duidelijk signaal af dat wij de baas waren op hun sportveld.”

Druk zetten
De jonge AZ’ers kregen in de wedstrijd de kans om de lessen uit hun trainingsweek in de praktijk toe te passen. “Dat ging vooral om de manier van druk zetten en het kiezen van je positie”, zei Nassim El Harmouz. “Bij het druk zetten is het belangrijk dat je er vol voor gaat, je moment uitzoekt en de duels aangaat. Anders word je uitgespeeld. Dat ging bij ons goed en bij PSV minder. Zij probeerden dit namelijk ook, maar wij konden ze gemakkelijk wegspelen op het middenveld.”

Focus
Tegen het einde van de wedstrijd werd het duel wat steviger en werden meer overtredingen gemaakt, zo zag ook Iain de Jongh. “Er waren in de laatste twee blokjes een paar harde tackles waardoor het een beetje chaotisch werd op het veld. Wij bleven ons goed focussen, hielden rust aan de bal en zochten de vrije man. Voor ons is het een compliment als een tegenstander gefrustreerd raakt van ons spel. Dat betekent dat wij iets goed doen. Ondanks alles heb ik wel genoten van de wedstrijd."

https://www.w3.org/1999/xlink"... stroke="none" stroke-width="1" fill="none" fill-rule="evenodd">
Dit bericht bekijken op Instagram

✨ Uitblinkers! AZ Onder 12 won vandaag van PSV. Op AZ.nl/Jeugd blikken deze drie bazen terug op de wedstrijd! #AZJeugd #AZO12 #psvaz

Een bericht gedeeld door AZ Jeugdopleiding (@azjeugd) op


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PSV Onder 12 – AZ Onder 12 5-7
Twin Games

Selectie AZ: Daan van Rooijen, Finn Molenaar, Nick Homan, Bram Wesseling, Casper Maijenburg, Eli Daddy, Finn Larooi, Giovanni Dobbe, Hessel de Wit, Iain de Jongh, Jayden Wilson, Jesse Larooi, Julian Sijbrands, Julian van Rijsdam, Kevin van Ouytsel, Mees Adrichem, Nassim El Harmouz, Noah Zwaan, Roshylo Eind, Steven van Engers, Tycho de Wit, Vince Tuijn.

Wedstrijd

5
Onder 12 competitie
PSV - AZ
zaterdag 9 feb 2019, 09:30
Wedstrijd informatie
7