AZ Onder 12 wint in Nijmegen

AZ Onder 12 wint in Nijmegen

Gepubliceerd op 07 september 19, 12:51

NIJMEGEN- AZ Onder 12 heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in een zege omgezet. Het Twin Games-duel bij NEC werd door de ploeg van trainers Dico Blei en Dennis Zwagerman met 8-16 gewonnen.

Ondanks de zege was speler Adam Ouaziz gematigd positief. "We verloren vaak de bal, dus ik denk dat wij niet goed gefocust waren. We verdedigden wat slap en lieten ballen makkelijk langs ons gaan. Maar in balbezit zag ik soms mooie dingen: acties en samenspel waar mooie goals uit kwamen. Daar heb ik van genoten."

Carrilho: 'Passen moet beter'
Ook Ouaziz' teamgenoot Calvin Carrilho zag op Sportpark De Dennen (Quick 1888) genoeg verbeterpunten. "Het passen over korte afstanden moet beter. Het gebeurde dat we over vijf meter de bal verkeerd inspeelden: dat mag niet. Ook hadden we hier nog meer kunnen scoren."

Blei: 'Meer initiatief nemen'
Blei hoopt dat zijn spelers lering trekken uit het duel met NEC. "Het zou mooi zijn als zij meer initiatief nemen", oordeelde de trainer. "Dus als je tijdens de wedstrijd in een nieuwe situatie komt, niet afwachten maar zelf actie ondernemen en proberen tot een goede oplossing te komen. Meer doelgericht handelen is dus waar we met elkaar naar streven."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
NEC Onder 12 - AZ Onder 12 8-16

Wedstrijd

8
Onder 12 competitie
NEC - AZ
zaterdag 7 sep 2019, 11:00
Wedstrijd informatie
16