AZ Onder 12 wint indoorcup Horst

AZ Onder 12 wint indoorcup Horst

Gepubliceerd op 15 december 19, 18:14

HORST- AZ Onder 12 heeft zondag in Limburg de International U12 Indoor Cup op de naam geschreven. De ploeg van trainers Dico Blei en Dennis Zwagerman troefde Dortmund, Mönchengladbach, Ajax, KRC Genk en FC Utrecht af.

Op het boardingtoernooi op kunstgras kon de bal niet uit gaan, omdat er een groot net om het veld hing. "Dat zorgde voor enorm veel verrassing en onvoorspelbaarheid", zag Zwagerman. "De spelers moesten een beroep doen op hun aanpassingsvermogen en inschattingsvermogen en gedurende het toernooi maakten ze steeds beter gebruik van de omstandigheden."

Blei: 'Verder qua lef en gedrag'
AZ deed met twee teams mee, beide bleven ongeslagen. "Mooi om te zien dat wij zowel qua vaardigheden als in lef en gedrag verder zijn dan de meeste tegenstander", zei Blei. "Dat waren we aan het begin van het seizoen nog niet. Ook gingen de spelers goed om met de spanning die gedurende het toernooi groeiden. Ze stonden er toen het moest en deden er alles aan om te winnen."

Inzet en energie
"Het is mooi dat wij na een halfjaar hard werken nu hier staan", besloot Zwagerman. "Dat zegt veel over de inzet en energie die de jongens erin hebben gestoken. Als zij zo doorgaan, belooft het een mooie tweede seizoenshelft te worden."

Eindklassement:
1. AZ
2. Borussia Dortmund
3. Borussia Mönchengladbach
4. Ajax
5. KRC Genk 
6. FC Utrecht