AZ Onder 12 wint ruim bij Ajax

AZ Onder 12 wint ruim bij Ajax

Gepubliceerd op 09 november 19, 11:18

AMSTERDAM- AZ Onder 12 boekte zaterdag een ruime overwinning op Ajax. De ploeg won het Twin Games-duel op De Toekomst met 7-16. Op de zege was volgens trainers Dennis Zwagerman en Dico Blei weinig af te dingen.

"Dit is een meer dan terechte overwinning", oordeelde Blei. "Het was een wedstrijd waarin wij met de juiste hoeveelheid agressie, passie en lef speelden en veel betere keuzes maakten in het positiespel. Zo zagen we de ploeg die we graag zien: een AZ dat de dienst uitmaakt, het tempo bepaalt en continu overtallen rond de bal creëert."

Zwagerman: 'Progressie zichtbaar'
"Qua scoreverloop was dit lange tijd een gelijkopgaande wedstrijd", vulde Zwagerman aan. "Dat wij dan uiteindelijk toch het verschil maken in het derde en vierde blokje, is een logisch gevolg van elke dag maximaal trainen. De jongens mogen trots zijn op deze zege, hopelijk is dit een aanzet voor meer. De progressie is zichtbaar."

Blei: 'Knokken'
Blei sloot zich daarbij aan. "Dit soort wedstrijden winnen is het gevolg van elke dag het maximale uit jezelf willen halen en keihard werken om de beste te worden. Je moet knokken als je iets wilt bereiken en we zijn blij om te zien dat de jongens zich daarvan steeds meer bewust worden."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Ajax Onder 12 - AZ Onder 12 7-16

Twin Games

Wedstrijdselectie AZ Onder 12: Finn Molenaar, Rayan Zekri, Massimiliano Frassino, Sander van Westbroek, Jay Lunes, Taecke van Dam van Isselt, Mees Kout, Kick Ooms, Quincy Lede, Mats Nijman, Ties Tromp, Calvin Carrilho, Ties Kemna, Adam Ouaziz, Yordi van der Velde, Toby Jefferies, Damian Dickhaut, Nick Homan, Gijs Groot, Timme Elffers, Marc Bulthuis, Cameron Fernie, Sam Berends, Nuur Mohamed Achmed.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

7
Onder 12 competitie
AFC Ajax - AZ
zaterdag 9 nov 2019, 09:30
Wedstrijd informatie
16