AZ Onder 13 domineert opnieuw

Gepubliceerd op 19 oktober 13, 20:09
ALKMAAR- AZ Onder 13 heeft in de poule van het bekertoernooi eenvoudig afstand genomen van Zeeburgia D1. De vele kansen missende Alkmaarders vonden pas na de rust de openingen. Mede dankzij een zuivere hattrick van invaller Manuel Pherai werd het 4-0.

Het was een klein wonder dat met een 0-0 stand de eerste helft tot een einde kwam. Dat mochten vooral de gastheren zich aanrekenen. De Alkmaarse talenten hadden kansen en mogelijkheden zat om het grote overwicht in de stand tot uiting te laten komen.

Eenrichtingsverkeer
Over het spel was er dan ook geen klagen. Het duel speelde zich voortdurend af op de helft van Zeeburgia D1 en het pure eenrichtingsverkeer deed de Amsterdamse afweer kraken in al zijn voegen. Maar ondanks de tien doelpogingen kreeg AZ Onder 13 het slot niet van de deur. Bram Franken en Sil de Jong hadden dan nog wel de pech dat hun inzetten net voor de lijn werden gekeerd, terwijl Noah Affolter de beste kans op de goed keepende Quincy Kammeraad knalde.

Pherai
De grote druk op het doel hield ook in de tweede helft aan en de ingekomen Pherai maakte zijn tijdens de rust gedane belofte waar door drie treffers voor zijn rekening te nemen. Eerste schoot hij kiezelhard een goede terug gelegde bal van Jeroen Schavemaker tegen de netten, nadien had hij wel wat geluk dat hij een vrije met zijn rug in doel wist te verlengen.

Van Gelderen
Zijn derde treffer was de meest spectaculaire. Dribbelend door een bos van spelers behield hij , eens vrij voor de keeper, de rust en het overzicht om koeltjes af te werken. In de slotfase bekroonde rechtsachter Liam van Gelderen zijn sterke partij met AZ’s vierde van de middag.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 13 – Zeeburgia D1 4-0 (0-0)

Opstelling AZ Onder 13:
Lucas van Hensbergen, Liam van Gelderen, Rik Regeling, Sem Dirks, Jeroen Schavemaker (38. Souhal Benabdeslam), Bram Franken, Tyro Nimmermeer (46. Baran Sarka), Baran Sarka (31. Manuel Pherai), Myron Boadu, Sil de Jong (31. Kenzo Goudmijn), Noah Affolter (31. Zohair Selmani).

Scoreverloop: 34. Pherai 1-0, 52. Pherai 2-0, 54. Pherai 3-0 en 56. Van Gelder 4-0.