AZ Onder 13 en Ajax in evenwicht

AZ Onder 13 en Ajax in evenwicht

Gepubliceerd op 01 december 18, 14:25

AMSTERDAM- AZ Onder 13 en Ajax hebben elkaar zaterdag in een boeiend schouwspel in evenwicht gehouden. De topper op De Toekomst eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

De derby in Amsterdam was een treffen tussen de nummers twee en één van de ranglijst. Koploper AZ kon zich verzekeren van het winnen van de najaarscompetitie, maar moest daarvoor een zege behalen. Dat een overwinning er voor beide teams echter niet kwam, was gezien het spelbeeld logische. Beide teams kwamen namelijk niet tot veel grote kansen.

Modderpoel
Een echte topper was het wel. “We speelden op natuurgras, dat door het weer was veranderd in een behoorlijke modderpoel”, zag trainer Jeroen Peetoom. “Wij voetballen onze wedstrijden meestal op kunstgras, dus dit was weer eens wat anders. Er waren van beide kanten de nodige uitglijders, het was soms slordig, de teams leverden veel strijd en het spel ging op en neer: het was een vermakelijk duel.”

Lat
Peetoom was tevreden over de manier waarop zijn ploeg druk zette en zich vastbeet in de wedstrijd. “Dat zag er goed uit. Het is alleen jammer dat we die goal niet maken, want we kregen een flinke kans via Yoël (van den Ban) en Kees (Smit) raakte in blessuretijd nog de lat. Maar al met al is dit wel een terechte uitslag. We gaan er in de volgende speelronde vol voor om alsnog de officieuze wintertitel te pakken.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Ajax Onder 13 - AZ Onder 13 0-0 (0-0)

Opstelling AZ: Freek Entius; Jesper Zwart, Enoch Mastoras, Jason Sharma, Rafie Ben Zzine; Kees Smit, Julian Oerip (48. Melle Roede), Kasper Boogaard; Deacon van der Klaauw, Yoël van den Ban, Kiani Inge (52. Elias Hazir).

Wedstrijd

0
Landelijke Onder 13 competitie
AFC Ajax - AZ
zaterdag 1 dec 2018, 12:00
Wedstrijd informatie
0