AZ Onder 13 en Feyenoord in balans

Gepubliceerd op 03 november 18, 12:02
ZAANSTAD- AZ Onder 13 heeft zaterdag gelijk gespeeld tegen Feyenoord. De ploeg van trainer Jeroen Peetoom had het lastig met de Rotterdammers en moest toezien hoe zij de grootste kansen kregen. Toch bleef het scorebord de hele wedstrijd onveranderd: 0-0.

In een weinig enerverende eerste helft zorgde Feyenoord voor het meeste gevaar. De Rotterdammers kregen al vroeg in de wedstrijd een open schietkans, maar keeper Jeroen Bromet bracht in de korte hoek redding. De thuisploeg gaf een antwoord met een vrije trap uit kansrijke positie, maar het schot van Jeen Haanstra was te slap en leverde niets op.

Dreigend
De tweede helft bood meer spektakel, al was het opnieuw Feyenoord dat met de grootste kansen kwam. Zo was Sten Janssen dreigend met een afstandschot, waarna Shaqueel van Persie bij een drietal kansen op Bromet stuitte. Deacon van der Klaauw kreeg namens AZ in de slotfase nog een grote kans. Zijn schot ging net over.

Peetoom: 'AZ onwaardig'
"Ik vond het een verschrikkelijke wedstrijd", was Peetoom kritisch. "We wilden graag het spel maken, maar waren inzichtelijk, in onze keuzes en in de uitvoering AZ onwaardig. We speelden in een ander systeem en dat is lastig. Maar als je dan de gemaakte afspraken niet nakomt, speel je zo'n wedstrijd. We liepen constant achter de feiten aan schoten nul keer serieus op doel. Blijkbaar moeten we meer op dit soort dingen gaan trainen."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 13 - Feyenoord Onder 13 0-0 (0-0)


Opstelling AZ: Jeroen Bromet; Pascal Metselaar (52. Kiani Inge), Jason Sharma, Jeen Haanstra, Justin Schlaman (18. Melle Roede); Julian Oerip, Elias Hazir (31. Rafie Benzzine), Kasper Boogaard; Deacon van der Klaauw, Yoël van den Ban, Jesper Zwart.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger