AZ Onder 13 herovert koppositie in Utrecht

Gepubliceerd op 02 mei 17, 17:21
UTRECHT- AZ Onder 13 heeft dinsdagmiddag de inhaalwedstrijd bij FC Utrecht met 1-3 gewonnen. Door de zege heroverde de ploeg van trainer Jeroen Peetoom de koppositie. Met nog twee duels te gaan lonkt het kampioenschap.

Net als afgelopen vrijdag op bezoek bij sc Heerenveen (0-2 overwinning) kende AZ op Trainingscomplex Zoudenbalch een vroege meevaller. Waar in Friesland binnen vijf minuten de score werd geopend, gebeurde dat nu binnen drie minuten en ook nog op prachtige wijze. Spike Boersen werd aangespeeld door Tijmen Niekel, draaide knap weg van zijn tegenstander en speelde Ro-Zangelo Daal vrij. De vleugelaanvaller nam de bal vervolgens met buitenkant rechts mee en schoof in één beweging binnen met binnenkant links.
 
Meer lucht
De voorsprong zouden de Alkmaarders niet meer uit handen geven, maar het bleef nog wel lange tijd spannend. Zo stond het halverwege nog steeds 1-0. Vijf minuten na rust verschaften de bezoekers zichzelf dan toch wat meer lucht. Boersen schoot van afstand de 0-2 binnen. Tien minuten voor tijd maakte diezelfde Boersen er na een knappe steekbal van de goed ingevallen Ezra Punselie ook 0-3 van. In de slotfase deed de thuisploeg wel iets terug, maar dichterbij dan 1-3 kwamen de Utrechters niet.
 
Peetoom: ‘Hadden moeite met Utrecht’
Zo boekte AZ alweer de tiende zege op rij, de kwartfinale in de beker tegen sc Feyenoord meegerekend. “Ik ben natuurlijk heel erg blij dat we weer hebben gewonnen”, reageerde Peetoom. “Utrecht-uit is altijd lastig. Je weet dat het een moeilijke wedstrijd wordt, maar het verliep vooral voor rust wel erg moeizaam. Utrecht hield het veld goed klein, ging gretig de duels aan en speelde op het scherp van de snede. Daar hadden wij moeite mee. We waren vaak niet bij machte om ons daar doorheen te voetballen.”
 
‘Zitten er lekker in’
Na rust kwam AZ in de ogen van Peetoom overtuigender voor de dag. “We speelden beter en liepen uit naar 0-3. Na de 1-3 was er nog wel een heel klein beetje paniek in de ploeg, maar we trokken de zege over de streep. Nog twee duels te gaan. Wij zitten er in ieder geval lekker in met tien zeges op rij. Nu op naar Volendam, op naar de volgende finale.”
 
Ontknoping titelrace
AZ verdedigt een voorsprong van twee punten op achtervolger Ajax en vervolgt de titelrace zaterdag op het AFAS Trainingscomplex in Zaanstad tegen FC Volendam. Een week later staat bij Zeeburgia de laatste wedstrijd op het programma. Tussendoor speelt de ploeg op dinsdag 9 mei nog in de halve finale van het bekertoernooi tegen Feyenoord.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht Onder 13 – AZ Onder 13 1-3 (0-1)
 
Opstelling AZ: Wout Blaauboer; Sem Dekkers, Wouter Goes, Joeri Oud, Jesse Buurmeester (53. Mees Nuyens); Job Kalisvaart, Lewis Schouten (53. Tom Kerssens), Tijmen Niekel (42. Ezra Punselie); Jayen Gerold (31. Dave Kwakman), Spike Boersen, Ro-Zangelo Daal (50. Mauro Zijlstra).
 
Scoreverloop: 3. Daal 0-1, 35. Boersen 0-2, 50. Boersen 0-3, 56. FC Utrecht 1-3.

Tekst: AZ Media / Sven Bersee