AZ Onder 13 in topper langs Ajax

Gepubliceerd op 30 november 13, 20:57
ALKMAAR- Koploper AZ Onder 13 heeft zaterdagochtend haar status waargemaakt door Ajax D1 te verslaan op eigen veld. De sterk spelende Alkmaarders heersten op alle fronten en behaalden een 1-3 overwinning door doelpunten van Myron Boadu (2x) en Bram Franken.

Het verschil met Ajax D1 bedroeg voor de wedstrijd vier punten, waardoor de thuisploeg met een overwinning terug in de slipstream van AZ Onder 13 zou komen. Daar dacht de ploeg van trainer Jeroen Peetoom heel anders over. Met veel enthousiasme en lef grepen de Alkmaarse talenten de Ajacieden bij de strop en kaapten vol overtuiging de winst mee.

Stempel
Met het vertrouwen van de koploper drukte AZ Onder 13 vanaf het eerste fluitsignaal haar stempel op de wedstrijd. Ajax D1 trachtte de bezoekers onder druk te zetten, maar de vlot combinerende Alkmaarders slaagden er keer op keer in om daar onderuit te spelen. Waarna ze, af en toe nog te snel, ietwat opportunistisch op zoek gingen naar Boadu.

Koel
De gastheren hadden hun handen vol aan de sterke en snelle spits. Toen deze makkelijk wegdraaide van zijn directe tegenstander kon hij vrij naar doel stormen en werkte hij vervolgens koeltjes af. Even later was hij, na een geweldige aanval, weer ontsnapt; de pass op de vrijstaande Franken bleef echter te lang uit.

Verrassing
Verdedigend bleven de Alkmaarders gemakkelijk overeind. Enkel linkerspits Hossein Zamani bracht af en toe de defensie in problemen. Vrij verrassend viel op slag van rust dan toch de gelijkmaker nadat een bal bij een vrije trap ontstane scrimmage pardoes voor Emmanuel Akotei viel.

Voorsprong
Die treffer bracht AZ Onder 13 niet aan het wankelen. In tegendeel, want ook in de tweede helft gingen de Alkmaarders uit van eigen kracht. Dat resulteerde al snel in een nieuwe terechte voorsprong. De vrij gespeelde Noah Affolter werd wel of niet binnen het strafschopgebied neergelegd. Het maakte voor Franken niet uit, want de uitblinkende middenvelder schoot de vrije trap onberispelijk in.

Prooi
De felle Alkmaarders lieten hun prooi niet meer los en hadden nog meer doelpunten in de maak. Tyro Nimmermeer had bijna nummer drie aan de voet. Uiteindelijk bepaalde Boadu na alweer een snelle uitbraak de eindstand.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Ajax D1 – AZ Onder 13 1-3 (1-1)

Opstelling AZ Onder 13:
Mees Bakker, Liam van Gelderen, Rik Regeling, Sem Dirks, Jeroen Schavemaker (47. Souhal Benabdeslam), Bram Franken, Tyro Nimmermeer, Manuel Pherai, Myron Boadu, Baran Sarka (41. Kenzo Goudmijn), Noah Affolter (41. Sil de Jong).

Scoreverloop: 13. Boadu 0-1, 30. Akotei 1-1, 35. Franken 1-2, 50. Boadu 1-3.