AZ Onder 13 klopt ook Vitesse

AZ Onder 13 klopt ook Vitesse

Gepubliceerd op 26 oktober 19, 12:07

ZAANSTAD- AZ Onder 13 heeft zaterdag de vierde zege op rij geboekt. De ploeg van trainer Sander Veraart was op het AFAS Trainingscomplex met 3-1 te sterk voor Vitesse.

Op een kopbal van Iain de Jongh na waren er in de eerste helft over en weer weinig kansen te noteren. Wel wist AZ een klein overwicht om te zetten in een voorsprong. Nassim El Harmouz schoot van afstand raak via keeper Joey Tas.

Dubbele marge
Kort na rust verdubbelde De Jongh de marge, maar de spanning keerde terug toen Vitesse een strafschop kreeg. Jesaja Mustapha benutte de penalty: 2-1. Zeven minuten later stelde Tycho de Wit echter de Alkmaarse zege veilig door de keeper te omspelen en raak te schuiven.

Veraart: 'Sneller in slot'
"In balbezit en qua intensiteit was het in de eerste helft niet top", zag Veraart. "We kwamen daardoor ook maar moeizaam tot kansen. Gelukkig herstelden we ons hier na rust aardig in, al moeten wij de wedstrijd sneller in het slot gooien. Positief is dat we vandaag amper in de problemen zijn geweest; we gaven achterin nauwelijks iets weg."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 13 - Vitesse Onder 13 3-1 (1-0)

Opstelling AZ: Finn Molenaar; Giovanni Dobbe (60. Steven van Engers), Kevin Van Ouytsel, Mees Adrichem, Finn Larooi (48. Eli Daddy); Julian Sijbrands (48. Julian van Rijsdam), Nassim El Harmouz (48. Jesse Larooi), Bram Wesseling (62. Vince Tuijn); Hessel de Wit (36. Tycho de Wit), Iain de Jongh (48. Jayden Wilson), Saviola Saffoe.

Scoreverloop: 27. El Harmouz 1-0, 40. De Jongh 2-0, 50. Mustapha 2-1 (pen.), 57. T. De Wit 3-1.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

3
Landelijke Onder 13 competitie
AZ - Vitesse
zaterdag 26 okt 2019, 10:30
Wedstrijd informatie
1