AZ Onder 13 klopt Twente

AZ Onder 13 klopt Twente

Gepubliceerd op 14 december 19, 14:00

HENGELO- AZ Onder 13 gaat met een lekker gevoel de winterstop in. De ploeg van trainer Sander Veraart won zaterdag met 1-4 bij FC Twente. Vooral een sterke eerste helft was reden voor tevredenheid.

AZ begon sterk aan de wedstrijd. De ploeg opereerde in een hoog tempo en was zo in staat door de zeer compacte Twentse linies heen te spelen. De eerste goal ontstond na druk zetten van Iain de Jongh: de spits pakte de bal af en schoot raak.

Tussen de linies
Na een kwartier werd Julian Sijbrands met een bal tussen de linies bereikt. De middenvelder stak De Jongh weg en hij maakte zijn tweede. Een paar mooie aanvallen door de as resulteerden hierna nog niet in de derde goal, maar voor rust viel alsnog de 0-3. Tycho de Wit scoorde op aangeven van De Jongh.

Hattrick
De tweede helft was van een iets minder hoog niveau, al ontstonden er wel enkele goede kansen. Het werd ook al vrij rap 0-4; De Jongh kopte raak uit een corner van Bram Wesseling en voltooide zo zijn hattrick. Snel daarna bracht Battal Duldar de eindstand op 1-4 nadat het achterin bij AZ niet goed stond.

Veraart: 'Gemixt gevoel'
"De eerste wedstrijden waren moeizaam, maar we eindigen nu wel in de top vier", blikte Veraart terug op de eerste seizoenshelft. "Toch geeft dat een gemixt gevoel, want op basis van onze recente duels met de top 3 kunnen we concluderen dat wij horen mee te doen om de bovenste plaatsen."

Beter voor elkaar
"Ten opzichte van het begin van het seizoen hebben wij het nu beter voor elkaar. Maar we willen echt bovenin meedoen en hebben om dat te bereiken nog enkele stappen te zetten. Het is nu nog niet constant goed en dat is wat wij na de winterstop wel voor elkaar willen krijgen."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Twente Onder 13 - AZ Onder 13 1-4 (0-3)

Opstelling AZ: Finn Molenaar; Giovanni Dobbe (42. Roshylo Eind), Jesse Larooi (36. Finn Larooi), Kevin Van Ouytsel, Eli Daddy; Bram Wesseling (45. Casper Maijenburg), Steven van Engers (45. Saviola Saffoe), Julian Sijbrands; Jayden Wilson (55. Nassim El Harmouz), Iain de Jongh, Tycho de Wit (36. Hessel de Wit).

Scoreverloop: 9. De Jongh 0-1, 15. De Jongh 0-2, 29. T. De Wit 0-3, 43. De Jongh 0-4, 45. Duldar 1-4.

Wedstrijd

1
Landelijke Onder 13 competitie
FC Twente - AZ
zaterdag 14 dec 2019, 12:30
Wedstrijd informatie
4