AZ Onder 13 koploper na zege in topper

AZ Onder 13 koploper na zege in topper

Gepubliceerd op 13 april 19, 11:58

ZAANSTAD- AZ Onder 13 heeft zaterdag een belangrijke slag geslagen in de strijd om het kampioenschap. In een duel met lijstaanvoerder Sparta Rotterdam wonnen de Alkmaarders, die op een tweede plaats stonden, met 1-0. De ploeg van trainer Jeroen Peetoom gaat nu gedeeld aan kop. 

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kreeg via Yoël van den Ban en Jasper Hartog al snel grote kansen. Een verrassend snelle vrije trap van Hartog leverde nog het meeste gevaar. De AZ’er zette Melle Roede vrij voor doel, maar Sparta-goalie Rik Suur bracht redding. Hierna ging de Alkmaarse storm wat liggen, waardoor de ploegen doelpuntloos de kleedkamers opzochten.

Korte hoek
Ook na de onderbreking bleven de kansen voor AZ. Zo waren Van den Ban en Kees Smit dicht bij een openingstreffer. Er was echter iets speciaals van Smit nodig om de score te openen. De middenvelder legde op 25 meter van het doel aan voor een vrije trap en verraste Suur in de korte hoek: 1-0. In de slotfase waren Jesper Zwart, Kiani Inge en Hartog nog dicht bij de 2-0, maar het bleef bij een minimaal verschil.

Sharma: ‘Paar keer goed doorheen’
Verdediger Jason Sharma maakte tegen Sparta zijn rentree na blessureleed. “Lekker om zo terug te keren. In de eerste helft gaf Sparta veel druk, waardoor wij lastig konden opbouwen. Toch kwamen we er een paar keer goed doorheen, maar we scoorden nog niet en moest geduldig blijven. In de tweede helft waren we wat rustiger in het spel en kregen we opnieuw grote kansen. Na de goal van Kees hadden we echt het idee dat we op weg waren naar een belangrijke overwinning. Dit moeten we nu volhouden.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 13 – Sparta Rotterdam Onder 13 1-0 (0-0)

Opstelling AZ: Jeroen Bromet; Jesper Zwart, Julian Oerip, Jason Sharma, Rafie Ben Zzine; Kees Smit, Melle Roede (46. Kiani Inge), Kasper Boogaard; Jasper Hartog, Yoël van den Ban, Deacon van der Klaauw.

Scoreverloop: 51. Smit 1-0.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger

Wedstrijd

1
0133 Landelijke Onder 13 competitie (voorjaar A-cat)
AZ - Sparta Rotterdam
zaterdag 13 apr 2019, 10:30
Wedstrijd informatie
0