AZ Onder 13 na rust langs Sparta

Gepubliceerd op 20 oktober 18, 13:21
ROTTERDAM- AZ Onder 13 is zaterdag sterk teruggekomen van een achterstand. De ploeg van trainer Jeroen Peetoom werkte op bezoek bij Sparta Rotterdam in een gelijkopgaande wedstrijd een tegengoal weg en won met 1-3.

De Alkmaarders hadden het lastig in de openingsfase. De thuisploeg zette hoog druk, terwijl AZ er door een slordige passing niet onderuit kwam. De Rotterdammers regen de kansen aaneen en dit resulteerde na twintig minuten in de openingstreffer. Peetoom greep in en zorgde er met het inbrengen van Jeen Haanstra voor dat de aanvallers van AZ meer aan de bal kwamen.

Dropkick
AZ knokte zich terug in de wedstrijd en kwam na rust langszij. Jasper Hartog passeerde aan de rechterkant zijn directe tegenstander en bediende Yoël van den Ban met een voorzet, die met een dropkick raak schoot. Linksback Rafie Benzzine zette zijn ploeg hierna op voorsprong, waarna Hartog er met een fraai doelpunt 1-3 van maakte. Sparta kreeg in de slotfase nog enkele mogelijkheden, maar doelman Jeroen Bromet werd - ook eenmaal geholpen door de paal - niet meer gepasseerd.

Peetoom: 'Als team net iets beter'
"Het was echt een open wedstrijd", vond Peetoom. "In het begin hadden wij het heel lastig met de hoge druk van Sparta en zij kwamen daardoor volledig terecht op voorsprong. Daarna herpakten we ons goed en werd het een spannende wedstrijd, waarin wij als team net iets beter waren. Het was voor het publiek leuk om naar te kijken en dat kwam mede door Sparta. Zij verdienen daar ook de complimenten voor."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Sparta Rotterdam Onder 13 - AZ Onder 13 1-3 (1-0)


Opstelling AZ: Jeroen Bromet; Jesper Zwart, Tygo Haanstra (20. Jeen Haanstra), Jason Sharma, Roderick de Graaf (31. Rafie Benzzine); Kasper Boogaard, Melle Roede (55. Elias Hazir), Julian Oerip; Jasper Hartog, Yoël van den Ban, Deacon van der Klaauw.

Scoreverloop: 20. Brouwer 1-0, 33. Van den Ban 1-1, 38. Benzzine 1-2, 54. Hartog 1-3.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger
Foto's: John Groeneweg