AZ Onder 13 na rust langs PSV

AZ Onder 13 na rust langs PSV

Gepubliceerd op 13 maart 19, 19:28

EINDHOVEN- AZ Onder 13 heeft woensdag een ruime overwinning op PSV geboekt. Daar zag het op De Herdgang lange tijd niet naar uit, maar de ploeg van trainer Jeroen Peetoom liep in het laatste kwartier toch nog weg bij de gastheren: 0-3.

De Alkmaarders speelden in de eerste helft niet het gewenste dominante aanvalsspel. PSV wist daar evenmin veel kansen tegenover te zetten en het wekte dan ook weinig verbazing dat er halverwege nog niet gescoord was. "We speelden te veel achteruit en met te weinig diepte in ons spel", zag aanvaller Justin Schlaman.

'Moet anders'
Schlaman en zijn teamgenoten zetten elkaar vervolgens in de rust op scherp. "We zeiden tegen elkaar: het moet echt anders als wij hier willen winnen en mee willen blijven doen om het kampioenschap. In de loop van de tweede helft ging het vervolgens beter en zetten we PSV meer onder druk."

Bevrijdende openingsgoal
Een kwartier na rust maakte Enoch Mastoras de bevrijdende openingsgoal. De verdediger kopte op aangeven van Kasper Boogaard raak en zag de pas net ingevallen Schlaman er kort daarna 0-2 van maken. PSV werd in de slotfase nog enkele keren gevaarlijk, alvorens het duel definitief beslist werd met een fraai doelpunt. Jasper Hartog werd weggestoken en legde af op Melle Roede, die afrondde.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PSV Onder 13 - AZ Onder 13 0-3 (0-0)

Opstelling AZ: Jeroen Bromet; Jesper Zwart, Enoch Mastoras, Jeen Haanstra (41. Justin Schlaman), Roderick de Graaf; Mees Adrichem, Melle Roede, Kasper Boogaard; Jasper Hartog, Yoël van den Ban, Elias Hazir (31. Deacon van der Klaauw).

Scoreverloop: 45. Mastoras 0-1, 48. Schlaman 0-2, 58. Roede 0-3.

Wedstrijd

0
0133 Landelijke Onder 13 competitie (voorjaar A-cat)
PSV - AZ
woensdag 13 mrt 2019, 18:00
Wedstrijd informatie
3