AZ Onder 13 na rust langs Sparta

Gepubliceerd op 26 september 18, 19:56
ZAANSTAD- AZ Onder 13 heeft het midweekse competitieduel met Sparta gewonnen. De ploeg van trainer Jeroen Peetoom had het woensdag in de eerste helft moeilijk met de Rotterdammers en maakte na rust het verschil: 4-1.

In een aftastend eerste kwartier werden aan weerszijden geen kansen gecreëerd, totdat AZ profiteerde van een fout achterin bij Sparta. Elias Hazir kwam vrij voor doel te staan en benutte het buitenkansje. De doelpuntenmaker schoot even later naast, maar ondertussen drongen ook de bezoekers uit de havenstad iets meer aan.

Opnieuw beginnen
De Rotterdamse dreiging leidde zeven minuten voor rust tot de gelijkmaker. De spits van Sparta liet doelman Freek Entius kansloos en de Alkmaarders konden opnieuw beginnen. Halverwege moest genoegen genomen worden met 1-1, ook omdat een schot van Deacon van der Klaauw na een goede pass van Yoël van den Ban vuur miste en een goal van Hazir werd afgefloten voor buitenspel.

Fel
AZ kwam vervolgens fel uit de rust. Sparta werd teruggedrukt tot in het eigen strafschopgebied en keek al snel tegen een nieuwe achterstand aan. Na een fraaie aanval legde Melle Roede breed op de net ingevallen Jasper Hartog, die er 2-1 van maakte. Tien minuten na rust werd de marge door een andere invaller vergroot. Jeen Haanstra schoot zeer overtuigend een vrije trap tegen de touwen. Het slotakkoord was in blessuretijd voor Hartog, die de keeper omspeelde en de 4-1 binnen schoof.

Peetoom: 'Was na 3-1 helaas weer weg'
Peetoom vond dat zijn ploeg met name in het eerste bedrijf ‘onhandig’ voetbalde. “Maar ook na rust was het van onze kant niet eens zo goed. Het is dat Sparta het niet meer volhield, waardoor er grotere ruimtes vielen en het voor makkelijker werd erdoorheen te spelen. We begonnen nog goed aan de tweede helft, maar na de 3-1 was dat helaas weer weg.” Donderdag gaat Peetoom op deze site dieper in op waar het bij zijn ploeg aan schort.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 13 – Sparta Rotterdam Onder 13 4-1 (1-1)

Opstelling AZ: Freek Entius; Pascal Metselaar, Enoch Mastoras, Jason Sharma, Jesper Zwart (31. Rafie Benzzine); Kasper Boogaard, Melle Roede, Julian Oerip (31. Jeen Haanstra); Deacon van der Klaauw (43. Justin Schlaman), Yoël van den Ban (43. Tygo Haanstra), Elias Hazir (31. Jasper Hartog).

Scoreverloop: 14. Hazir 1-0, 23. Sparta 1-1, 34. Hartog 2-1, 40. J. Haanstra 3-1, 60+1. Hartog 4-1.