AZ Onder 13 na rust op stoom

Gepubliceerd op 09 november 13, 16:26
ALKMAAR- Een matige eerste helft en een goede tweede helft was voor AZ Onder 13 zaterdag genoeg om te winnen op bezoek bij Excelsior. De ploeg van trainer Jeroen Peetoom won mede dankzij drie goals van topscorer Myron Boadu met 1-4 in Rotterdam.

De spelers van Onder 13 leggen de lat hoog. Nu het team al enkele weken de koppositie bezet, wil het ook voetballend elke week uitblinken. Zaterdag lukte dat in de eerste helft tegen Excelsior niet, zag ook Peetoom: "Het was matig. Excelsior zette volle bak druk en deed dat heel aardig. Het lukte ons niet om daar onderuit te voetballen. Het spel was initiatiefloos en we toonden te weinig lef."

Teleurstelling
De Alkmaarders waren vroeg in de wedstrijd wel al op voorsprong gekomen. Na vier minuten spelen opende Noah Affolter de score. Dat het spel in het vervolg van de eerste helft te wensen over liet, zorgde in de rust voor teleurstelling bij spelers en hun trainer. In het tweede bedrijf toonde Onder 13 wel zijn kunnen.

Boadu
"We toonden veel meer lef. Ik wil niet zeggen dat wij Excelsior zoek hebben gespeeld, maar ze gingen wel alle kanten op", analyseerde Peetoom na afloop. De trainer zag Boadu andermaal excelleren in de afwerking. De spits stelde met drie doelpunten de Alkmaarse overwinning veilig. Dat Excelsior tussendoor nog scoorde, was slechts voor de statistieken.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Excelsior D1 - AZ Onder 13 1-4 (0-1)


Opstelling AZ Onder 13: Mees Bakker; Liam van Gelderen, Rik Regeling, Sem Dirks, Souhail Benabdeslam (40. Jeroen Schavemaker); Bram Franken (30. Baran Sarka), Manuel Pherai, Kenzo Goudmijn (30. Sil de Jong); Tyro Nimmermeer (43. Zohair Selmani), Myron Boadu, Noah Affolter (50. Job Alderliefste).

Scoreverloop: 4. Affolter 0-1, 47. Boadu 0-2, 55. Boadu 0-3, 57. 1-3, 60. Boadu 0-4.