AZ Onder 13 onderuit

AZ Onder 13 onderuit

Gepubliceerd op 12 september 20, 11:06

ZAANSTAD- AZ Onder 13 heeft zaterdag een nederlaag geleden tegen FC Utrecht. De ploeg van trainer Sander Veraart kwam twee keer terug van een achterstand, maar ging met 2-3 onderuit.

Na een levendige openingsfase kwam FC Utrecht via Melih Junuzov op voorsprong. Nuur Mahamed trok de stand echter al snel gelijk door een corner van Taecke van Dam binnen te koppen, maar ook de gelijke stand bleef maar kort op het scorebord staan. Junuzov zette de bezoekers weer voorsprong en maakte er op slag van rust ook bijna 1-3 van.

Storm
AZ kwam vervolgens goed uit de rust en via Mahamed direct op 2-2. Mahamed leek ook op 3-2 af te koersen, maar speelde af op de buitenspel staande Adam Ouaziz. Toen de Alkmaarse storm ging liggen, werden de Domstedelingen gevaarlijker en maakte Labib Amghar er 2-3 van.

Veraart: 'Gedrag nog niet op AZ-niveau'
"Het was in vaardigheden best aardig, maar hard werken en duelleren is net zo belangrijk en dat hadden we niet voor elkaar", zag Veraart. "Bij deze groep zijn ook de voorwaarden eromheen, het topsportgedrag, nog niet op AZ-niveau. Als dat het geval is én je werkt niet hard genoeg, dan kan je dit soort wedstrijden zomaar verliezen. Maar misschien is het wel goed dat het gebeurt, want dit houdt de jongens een spiegel voor."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 13 - FC Utrecht Onder 13 2-3 (1-2)

Opstelling AZ: Nick Homan; Latrell Aken, Calvin Carrilho, Quincy Lede, Timme Elffers; Yordi van der Velde, Adam Ouaziz (57. Jay Lunes), Taecke van Dam van Isselt; Gijs Groot (36. Ties Kemna, 53. Marc Bulthuis), Nuur Mahamed, Rayan Zekri.

Scoreverloop: 21. Junuzov 0-1, 25. Mahamed 1-1, 28. Junuzov 1-2, 37. Mahamed 2-2, 60. Amghar 2-3.

Wedstrijd

2
Landelijke Onder 13 competitie
AZ - FC Utrecht
zaterdag 12 sep 2020, 10:30
Wedstrijd informatie
3