AZ Onder 13 onderuit bij PSV

AZ Onder 13 onderuit bij PSV

Gepubliceerd op 09 november 19, 12:36

EINDHOVEN- AZ Onder 13 heeft zaterdag een zure nederlaag bij PSV geleden. De ploeg van trainer Sander Veraart was op De Herdgang de bovenliggende partij, maar trok toch aan het kortste eind.

In het eerste kwartier was PSV sterker en kwam de ploeg op voorsprong via Semi Bouhoudane. Daarna pakten de bezoekers het overwicht en zij bleven de hele wedstrijd de betere partij. PSV had veel moeite met de lopende mensen van AZ, dat op 1-1 leek te komen via de goed mee opgekomen Eli Daddy. Hij miste echter oog in oog met de keeper.

Goede aanval
Op slag van rust viel alsnog de gelijkmaker. Na een goede aanval via Kevin Van Ouytsel en Julian Sijbrands werd Tycho de Wit de diepte in gestuurd. De aanvaller trok de bal terug op Iain de Jongh, waarna de spits afrondde.

Scrimmages
Na rust kwam PSV tot een aantal mogelijkheden, maar de bezoekers deden zichzelf tekort. Bij enkele scrimmages kregen zij de bal er op bizarre wijze niet in. Na één zo'n superkans profiteerde de thuisploeg op de counter met een fraaie goal van Isaï Middag: 2-1. AZ bleef hierna aanvallen, raakte via Nassim El Harmouz nog de lat en zag een goal van Vince Tuijn afgekeurd worden voor buitenspel, maar stond na zeventig minuten met lege handen.

Veraart: 'Trots overheerst'
"Aan de ene kant zijn we uiteraard teleurgesteld over onze tweede nederlaag op rij", reageerde Veraart. "Maar wat overheerst is trots dat wij dominant kunnen zijn tegen de top. Dat is het resultaat van waar wij de afgelopen maanden mee bezig zijn geweest. We winnen dit soort wedstrijden nu nog niet, maar als wij ons zo blijven ontwikkelen gaat dat na de winterstop zeker gebeuren."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PSV Onder 13 - AZ Onder 13 2-1 (1-1)

Opstelling AZ: Kevin Pool; Eli Daddy, Mees Adrichem, Kevin Van Ouytsel, Jesse Larooi (40. Giovanni Dobbe); Nassim El Harmouz, Julian Sijbrands, Bram Wesseling (63. Vince Tuijn); Tycho de Wit (55. Jayden Wilson), Iain de Jongh (63. Julian van Rijsdam), Hessel de Wit (44. Saviola Saffoe).

Scoreverloop: 11. Bouhoudane 1-0, 35+1. De Jongh 1-1, 54. Middag 2-1.

Wedstrijd

2
Landelijke Onder 13 competitie
PSV - AZ
zaterdag 9 nov 2019, 11:00
Wedstrijd informatie
1