AZ Onder 13 onderuit in Rotterdam

AZ Onder 13 onderuit in Rotterdam

Gepubliceerd op 09 februari 19, 13:33

ROTTERDAM- AZ Onder 13 heeft zaterdag de eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van trainer Jeroen Peetoom verloor op bezoek bij Sparta Rotterdam met 2-1 en had dit aan zichzelf te wijten.

Na een doelpuntloos eerste bedrijf waren het de Alkmaarders die tien minuten na rust als eerste het net deden bollen. Yoël van den Ban vond Deacon van der Klaauw op de linkerflank. De rappe vleugelaanvaller drong vervolgens na een versnelling het strafschopgebied binnen, omspeelde de keeper en schoof de 0-1 binnen.

Score omgedraaid
De thuis spelende ploeg herpakte zich al snel op het RJM Jeugdcomplex. Binnen twaalf minuten was de score omgedraaid in het voordeel van de Rotterdamse koploper. Zes minuten na de 0-1 van Van der Klaauw werd gelijk gemaakt door de formatie van trainer Dominique de Bodt, weer zes minuten later volgde de 2-1.

Oerip: ‘Goede wake-up call’
“We speelden niet goed”, oordeelde aanvoerder Julian Oerip. “Sparta had meer controle over de wedstrijd en wij werden te vaak onder druk gezet. Door domme keuzes hebben we onszelf vastgezet. We hebben het vandaag niet slim gespeeld, we zaten onszelf in de weg. Met goed spel hadden wij hier gewoon kunnen winnen, maar dit is wel een goede wake-up call. Het laat zien dat we er nog niet zijn. Volgende week willen we dit rechtzetten.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Sparta Rotterdam Onder 13 - AZ Onder 13 2-1 (0-0)


Opstelling AZ: Freek Entius; Jesper Zwart, Julian Oerip, Jeen Haanstra, Justin Schlaman; Jason Sharma, Melle Roede (41. Elias Hazir), Kasper Boogaard; Deacon van der Klaauw, Yoël van den Ban, Kiani Inge (31. Jasper Hartog).

Scoreverloop: 41. Van der Klaauw 0-1, 47. Sparta 1-1, 53. Sparta 2-1.

Wedstrijd

2
0133 Landelijke Onder 13 competitie (voorjaar A-cat)
Sparta Rotterdam - AZ
zaterdag 9 feb 2019, 12:00
Wedstrijd informatie
1