AZ Onder 13 overklast Ajax

AZ Onder 13 overklast Ajax

Gepubliceerd op 21 mei 19, 19:43

AMSTERDAM- AZ Onder 13 heeft in Amsterdam een reuzenstap richting de landstitel gezet. De ploeg van trainer Jeroen Peetoom was dinsdag oppermachtig tegen Ajax (0-4) en kan zaterdag de schaal pakken.

De Alkmaarders kwamen agressief jagend uit de startblokken, wat al vroeg twee kansen opleverde. Melle Roede schoot op de paal en zag kort daarna een omhaal van de doellijn worden gehaald. Ook Deacon van der Klaauw was dicht bij, maar stuitte op de voeten van de keeper.

Vrije trap
Het was uiteindelijk Kees Smit die net als zaterdag tegen ADO de score opende. Opnieuw deed hij dat van buiten het zestienmetergebied, nu met een vrije trap. Een minuut later maakte Jasper Hartog er 0-2 van. De aanvaller raakte voor rust ook nog de lat, terwijl Jesper Zwart rakelings naast schoot.

Weer Hartog en Smit
Na de thee kreeg Ajax een eerste kans, maar waren de beste mogelijkheden wederom voor AZ. De doelpuntenmakers uit de eerste helft scoorden opnieuw. Eerst schoot Hartog kiezelhard raak, waarna Smit de eenzijdige derby op De Toekomst definitief besliste. Kansen op een nog grotere voorsprong werden onbenut gelaten, waardoor het bij 0-4 bleef.

Peetoom: 'Officieus kampioen'
Door de zege in Amsterdam bedraagt de voorsprong op concurrent Sparta met nog één speelronde te gaan drie punten. Bovendien hebben de Alkmaarders een doelsaldo van +14 ten opzichte van de Rotterdammers. Peetoom: "We zijn officieus kampioen, zaterdag willen we de titel graag nog extra glans geven door te winnen bij FC Twente."

Rollen omgedraaid
Peetoom zag dat zijn ploeg een maatje te groot was voor de provinciegenoot. "We winnen ruim, maar hebben ook nog veel kansen gemist. Daarnaast waren we qua veldspel duidelijk beter en hadden we de tegenstander constant onder druk. Aan het begin van het seizoen verloren wij op een toernooi nog met 5-0 van Ajax. Heel mooi om te zien dat wij hen nu van de mat spelen, na een jaar lang keihard werken en elke dag weer samen je best doen."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Ajax Onder 13 - AZ Onder 13 0-4 (0-2)

Opstelling AZ: Freek Entius; Jesper Zwart (56. Elias Hazir), Julian Oerip, Enoch Mastoras, Justin Schlaman (58. Rafie Ben Zzine); Jason Sharma, Melle Roede (48. Melle Roede), Kees Smit (50. Jeen Haanstra); Jasper Hartog, Yoël van den Ban, Deacon van der Klaauw.

Scoreverloop: 13. Smit 0-1, 14. Hartog 0-2, 44. Hartog 0-3, 48. Smit 0-4.

Foto's: archief AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

0
0133 Landelijke Onder 13 competitie (voorjaar A-cat)
AFC Ajax - AZ
dinsdag 21 mei 2019, 18:15
Wedstrijd informatie
4