AZ Onder 13 pakt winterkampioenschap

AZ Onder 13 pakt winterkampioenschap

Gepubliceerd op 26 november 22, 14:29

ZAANSTAD- AZ Onder 13 is zaterdag winterkampioen geworden. De ploeg van trainer Sander Veraart was op het AFAS Trainingscomplex met 5-1 te sterk voor PEC Zwolle en kan met nog drie speelrondes te gaan niet meer achterhaald worden door de concurrentie. 

De Alkmaarders konden bij gunstige resultaten op andere velden de wintertitel pakken, maar moest eerst zelf zien te winnen. Dat werd in de derde minuut al vermoeilijkt door een doelpunt van PEC. De Alkmaarders moesten in de achtervolging en kwamen al snel tot een aantal kansen. 

Gelijkmaker
Zo werden twee schoten van Mawulom Gota-Toudji gekeerd, kwam een inzet van Abutalib Hamid Mohammad in het zijnet en leverde ook een afstandspoging van Joey Plat niets op. Vlak voor rust viel de gelijkmaker. Hamid Mohammad kwam na een loopactie vrij voor doel en tikte de bal over de uitgekomen doelman in het doel: 1-1. 

Buiten bereik
Na de pauze zette AZ de wedstrijd naar zijn hand. Waar Jeremiah Oladoyinbo Ojomo op de lat schoot en een poging van Merijn van Dijk rakelings naast ging had Plat ditmaal wel succes. Zijn schot van buiten de zestien kwam buiten het bereik van de keeper in het doel: 2-1. 

Losbarsten
Hierna liep de score snel op. Door een dubbelslag van Gota-Toudji werd het 4-1, waarna Hamid Mohammad in de slotminuten de eindstand op 5-1 bepaalde. Na het laatste fluitsignaal barstte direct het kampioensfeest los, want concurrent sc Heerenveen had met 6-1 verloren van FC Utrecht en kon AZ niet meer inhalen. 

Veraart: 'Mooi proces ingegaan'
“Het is mooi voor onze jongens dat ze op eigen veld het winterkampioenschap kunnen vieren”, vertelde Veraart na afloop. “We zijn de eerste seizoenshelft een mooi proces ingegaan, wat in de zomer al begon met goede prestaties op toernooien. Die gastjes werken kneiterhard en het is mooi om te zien hoe zij samen op het veld staan. Dat betaalt zich vervolgens uit in goede wedstrijden en dan is dit een mooie beloning daarvoor. Ik ben benieuwd of we deze lijn na de winterstop kunnen doortrekken.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 13 - PEC Zwolle 5-1 (1-1)

Opstelling AZ: Brad Nederlof; Nick Perez Mutsaers (60. Jesse van Ruler), Jim Jansen (60. Christian Simunovic), Giel Kappelhof, Jeano Vos (50. Kai Ng); Joey Plat (62. Thijs Schoen), Senna van Elst (60. Dinar Ait Erami), Charly van Oosterhout (36. Jeremiah Oladoyinbo Ojomo); Abutalib Hamid Mohammad, Merijn van Dijk, Mawulom Gota-Toudji. 

Scoreverloop: 3. PEC Zwolle 0-1, 35. Hamid Mohammad 1-1, 44. Plat 2-1, 47. Gota-Toudji 3-1, 54. Gota-Toudji 4-1, 70+3. Hamid Mohammad 5-1. 

Foto's: Renate Plat