AZ Onder 13 ruim langs Feyenoord

AZ Onder 13 ruim langs Feyenoord

Gepubliceerd op 16 november 19, 12:13

ZAANSTAD-  Eind september verloor AZ Onder 13 ruim bij Feyenoord. Deze zaterdag, twee maanden later, waren de rollen omgedraaid. De ploeg van trainer Sander Veraart won met 3-0 van de Rotterdammers.

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd, maar lieten wel flink wat kansen liggen. Iain de Jongh en Hessel de Wit kregen grote kansen, waarna Kevin Van Ouytsel een penalty miste en Eli Daddy na een actie over links op de keeper stuitte.

Eindelijk raak
Na twintig minuten was het dan eindelijk raak. De Jongh schoot hard raak na een fraaie dribbel van Bram Wesseling. Vlak voor rust verdubbelde De Jongh na terugleggen van Tycho de Wit de voorsprong.

Jacht
In de tweede helft werd AZ teruggedrongen door Feyenoord, dat jacht maakte op de aansluitingstreffer. Grote Rotterdamse kansen bleven echter uit. In de slotfase deelde De Jongh vervolgens de genadeklap uit: 3-0.

Wesseling: 'Werken harder'
"Het ging best goed vandaag", vond middenvelder Wesseling. "Wij waren in de eerste helft de bovenliggende partij, kwamen er steeds goed uit en kregen veel kansen. De tweede helft was moeilijk, maar we winnen uiteindelijk verdiend. We werken nu harder als team en dat blijkt wel uit de score."

Veraart: 'Geen verrassing'
"Je ziet na de moeizame start van de competitie dat alle spelers echt keihard zijn blijven werken op de training", zei Veraart. "Dat zie je nu ook terug in de wedstrijden en dan komt het niet als een verrassing dat we in de laatste twee wedstrijden, tegen PSV en Feyenoord, de bovenliggende partij zijn."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 13 - Feyenoord Onder 13 3-0 (2-0)

Opstelling AZ: Kevil Pool; Giovanni Dobbe (66. Roshylo Eind), Jesse Larooi (65. Steven van Engers), Kevin Van Ouytsel, Eli Daddy (36. Saviola Saffoe); Nassim El Harmouz (65. Julian van Rijsdam), Bram Wesseling, Julian Sijbrands; Hessel de Wit (59. Jayden Wilson), Iain de Jongh, Tycho de Wit (65. Vince Tuijn).

Scoreverloop: 19. De Jongh 1-0, 29. De Jongh 2-0, 63. De Jongh 3-0.

Wedstrijd

3
Landelijke Onder 13 competitie
AZ - Feyenoord
zaterdag 16 nov 2019, 10:30
Wedstrijd informatie
0