AZ Onder 13 slaat na rust toe

Gepubliceerd op 24 november 18, 14:56

ROTTERDAM- AZ Onder 13 heeft zaterdag een 0-2 overwinning geboekt op Spartaan '20. De ploeg van trainer Jeroen Peetoom was door twee doelpunten van invaller Yoël van den Ban te sterk voor de Rotterdammers.

De thuisploeg beet in de eerste helft flink van zich af. Spartaan zette de Alkmaarders onder druk en kreeg via de snelle spitsen twee goede kansen. Doelman Jeroen Bromet had op beide mogelijkheden een antwoord. AZ zette hier vooral veel dreiging en een goede kans van Kiani Inge tegenover.

Invaller maakt het verschil
Na de onderbreking kwamen de bezoekers al snel op voorsprong. Van den Ban ontfutselde de Rotterdamse defensie de bal, passeerde twee tegenstanders en rondde koelbloedig af. Ruim tien minuten later was de aanvaller ook verantwoordelijk voor de 0-2. Van den Ban werd ten val gebracht in het strafschopgebied, waarna hij zelf in twee instanties de toegekende penalty verzilverde.

Peetoom: 'We zijn er nog niet'
"Ik heb vandaag goede dingen gezien", vond Peetoom. "In de eerste helft waren we nog niet zo goed en viel het meer de kant van Spartaan op. Daarna ging het beter en maakten we regelmatig goede keuzes in ons spel. Alleen volgden de acties elkaar nog niet altijd op. Het ging weer wat beter dan vorige week, maar we zijn er nog niet."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Spartaan '20 Onder 13 - AZ Onder 13 0-2 (0-0)

Opstelling AZ: Jeroen Bromet; Jesper Zwart, Julian Oerip, Jeen Haanstra, Pascal Metselaar (31. Deacon van der Klaauw); Jason Sharma, Kasper Boogaard, Roderick de Graaf (31. Rafie Ben Zzine); Melle Roede, Justin Schlaman (31. Yoël van den Ban), Kiani Inge.

Scoreverloop: 35. Van den Ban 0-1, 44. Van den Ban 0-2.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger